בכך מצטרפת האוניברסיטה לגופי אקדמיה מובילים בעולם שמאמצים גישות של בנייה ירוקה, כולל שימוש באנרגיות מתחדשות
בניין פורטר באוני' תל אביב יקבל תו תקן של LEED פלאטינום
בתמונה: הדמיה של בית הספר החדש ללימודי הסביבה באוניברסיטת תל אביב
מכללות ואוניברסיטאות מסייעות לשינויים חברתיים ופוליטיים מאז ומתמיד. העובדה שהן מקדמות עתה גם שימוש נרחב באנרגיות מתחדשות אינה מפתיעה, בהתחשב במנטליות ה"ירוקה" של הדור הנוכחי. גם בישראל, מספר מוסדות חינוך הרימו את הכפפה ונמצאים בחוד החנית של הבנייה הירוקה והאנרגיות המתחדשות. הבניין הירוק של בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל אביב, שבנייתו צפויה להסתיים בסוף 2013, הוא דוגמה מצוינת לכך.
"הבניין הירוק" מיועד להיות המבנה הראשון בישראל שיזכה לדירוג הגבוה ביותר של התקן האמריקאי לבנייה ירוקה, LEED Platinum ולדירוג הגבוה ביותר של התקן הישראלי החדש לבנייה ירוקה 5281 – דרגת יהלום. המבנה ישלב טכנולוגיות סביבתיות מתקדמות לחסכון באנרגיה ובמים ויהיה הבניין הירוק הראשון בקמפוס של אוניברסיטת תל אביב. בנוסף לייעודו האקדמי כמשכנו של בית ספר פורטר, יהווה הבניין במה חינוכית ונגישה לקהל הרחב בכל הנוגע לבנייה ירוקה וחקר הסביבה. מבקרי הבניין הירוק ייחשפו לאופן פעולתן של המערכות הסביבתיות המותקנות בו, ביניהן מערכת מיזוג אוויר המבוססת על אנרגיה סולרית ותרמית, טכנולוגיות מתקדמות לתכנון ביו-אקלימי ("תכנון פסיבי") ומערכות מדידה ובקרה.
בתמונה: הדמייה של בניין פורטר באוניברסיטת תל אביב.
גם מעבר לים ניתן למצוא מבני אקדמיה שנבנו תחת סטדנרטים "ירוקים" גבוהים במיוחד: אוניברסיטת "קולבי קולג'" שבמיין (ארה"ב) אימצה כבר בשנת 2003 מדיניות של 100% אנרגיות מתחדשות, החליפה את הדלקים של מערכות חימום האוויר והמים החמים, שיפרה את היעילות האנרגטית של מבניה (כולל בניית פרויקטים חדשים בתו תקן LEED של בניייה ירוקה) והתקינה מערכת גיאו-תרמית לחימום וקירור של פרויקטים חדשים. שתי מכללות נוספות שהחלו לתת את הדעת על טביעת הדלק הפחמנית שלהן הן גרין מאונטיין קולג' בוורמונט ו- College of the Atlantic הנמצאת במיין.
בפנסליבניה, 8 מכללות כבר חתמו על הסכמים לרכישת מקורות אנרגיה אלטרנטיביים, ובשל כך יורידו את פליטת הפחמן שלהן בכמות השווה לזו הנפלטת מ-70,233 מכוניות מונעת בנזין. בתי ספר נוספים בארצות הברית הצטרפו למגמה הזו, ואחת מהן היא "גושן קולג'" אשר הקמפוס שלה מתופעל על ידי 100% אנרגיות מתחדשות.
אוניברסיטאות לא רק צורכות אנרגיות מתחדשות אלא גם מייצרות ממצאים מרשימים אודות הדרך בה אנרגיות מתחדשות יכולות לשנות את רשת החשמל האמריקאית. מחקר חדש שנערך באוניברסיטת Delaware מצא כי אנרגיות מתחדשות כמו רוח ושמש יוכלו לספק 99.9% מהאנרגיה הנחוצה למערכת החשמל החל משנת 2030. המחקר הוכיח כי למרות שאנרגיות רוח ושמש הן אנרגיות בעלות זמינות משתנה, הן מסוגלות להוות בסיס איתן לרשת חשמל אמינה ומוצלחת – "חדשות רעות" לחברות בענף הדלקים הפוסיליים.
כול הכבוד