ח"כ אורי מקלב מ"יהדות התורה" ביקש לאפשר את חיבור שיבא לתחנת כוח פרטית בכדי שיוכל לחסוך סכומי עתק שיועברו לחולים
פנייה לשר האוצר: אשרי את חיבור שיבא ליח"פים, לטובת החולים
לאחר שהחשבת הכללית של משרד האוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו, מנעה מבית החולים שיבא להתנתק מחברת החשמל בכדי לרכוש את החשמל שלה מיצרנים פרטיים, שלח השבוע ח"כ אורי מקלב (מסיעת יהדות התורה) מכתב לשר האוצר, יאיר לפיד ולשרת הבריאות, יעל גרמן בו הוא כותב כי הוראה זו מונעת חיסכון בן 5 מליון ש"ח שיוכלו להקל על החולים המאושפזים במקום. כמו כן מציין מקלב כי צעדי התייעלות אנרגטית נוספים עשויים לחסוך לבית החולים סכום של 20 מליון ש"ח בשנה.
"הנושא תמוה כשלעצמו שהרי מן הראוי שכלל המשרדים יעשו כל שביכולתם בכדי לסייע לבית החולים להתייעל ולהעביר את עשרות מליוני הש"ח הנ"ל לחולים" כתב מקלב "ככלל, ישנה בעיה מהותית לסייע לגוף אחד על חשבון גוף אחר וכשהמדובר בהתייעלות של בית החולים מול רווחיותה של חברת החשמל הנושא מחודד שבעתיים. לאור כך, אני פונה אליכם כפה לחולים ונזקקים – אשר יקבלו טיפול ותנאים רפואיים משופרים, כתוצאה מאותם צעדי התייעלות בתחום האנרגיה בית החולים. לאור האמור אבקש את פעולתכם לטובת ציבור החולים ולבחון שוב את ההחלטה של החשבת הכללית".
יש לציין כי התנגדותה של החשבת הכללית במשרד האוצר להתנתקות של "שיבא" מחברת החשמל, הגיעה לאחר שגופים ממשלתיים אחרים דוגמת משרד הביטחון חתמו זה מכבר על חוזי אספקה עם יצרנים פרטיים. עם זאת, חששה של החשבת נבע ממצבה הכלכלי של חברת החשמל- שחובה נאמד כיום בכ-55 מיליארד ש"ח. בחישוב פשוט, אם גופים מוסדיים יחלו לנטוש את חברת החשמל בטרם השלמת הרפורמה, הרי שמצבה של חח"י עשוי להידרדר באופן משמעותי, דבר שעשוי לפגוע בחוסנו הפיננסי של המשק כולו.