מאז שנת 2009 חלה ירידה של 26% בעלויות הציוד וטורבינות הרוח. גם וורן באפט הצטרף לחגיגה כשהזמין מ'סימנס' טורבינות בהספק של 1,050 מגה וואט
לא רק ב-PV: עלות טורבינות הרוח צונחת בעשרות אחוזים
לאחר שעלויות הפאנלים הסולאריים בתחום ה-PV ירדו בעשרות אחוזים בשנים האחרונות, נראה כי גם אנרגיית הרוח הולכת באותו הכיוון: על פי נתונים שפורסמו באתר "בלומברג", מאז שנת 2009 חלה ירידה של 26% בעלויות הציוד והטורבינות. מהלך זה מצמצם באופן משמעותי את הפער בין עלויות ייצור החשמל מדלקים פוסיליים (פחם, במקרה שנבחן על ידי בלומברג) לאנרגיה מתחדשת ל-5.5% בלבד.
נתונים אלו צדו גם את עינו של המיליארדר וורן באפט, שהחליט להשקיע כמיליארד דולר בחוות רוח שיוקמו באיווה, ארה"ב. השדה הגרנדיוזי של באפט עתיד לכלול טורבינות רוח מבית "סימנס", שיספקו בסופו של הליך ההקמה – 1,050 מגה וואט של חשמל נקי. באיווה, אנרגיית הרוח הפכה לזולה ביותר מבין כלל האנרגיות המתחדשות והיא לא נזקקת לסובסידיות מכל סוג שהוא כדי להתחרות מול יצרני החשמל הקונבנציונאליים, כך הבהיר תום קירנן, מנכ"ל איגוד אנרגיית הרוח האמריקאית.
"גם אם הממשל יחליט להוריד באופן מוחלט את כלל הסובסידיות למגוון סוגי האנרגיה, הרי שאנרגיית הרוח תוכל לעמוד בזכות עצמה" אמר קירנן במסגרת מסיבת עיתונאים שערכה סימנס במפעלי הייצור שלה באיווה, לאחר הודעת הרכישה של באפט.
אלא שסימנס לא לבד. גם חברת ענק דוגמת VESTAS הדנית שנחשבת ליצרנית טורבינות הרוח הגדולה באירופה רשמה התאוששות מרשימה, זאת לאחר שנקלעה למצוקה פיננסית. רק לפני מספר ימים דווח על עסקת ענק במסגרתה הוזמנו 165 טורבינות ענק על ידי ENEL. הטורבינות הללו צפויות לייצר הספק כולל של 350 מגה וואט, כאשר הרחבת העסקה עשויה לייצר הזמנות נוספות בהספק של עוד 650 מגה וואט.
על פי הערכות מומחים, תעשיית אנרגיית הרוח התקינה בשנה החולפת טורבינות שסיפקו כ-32 ג'יגה וואט ברחבי העולם. מספר זה מהווה ירידה של 28% ביחס לשנה שלפני כן, זאת בעיקר בשל ירידה בדרישה בגזרת ארה"ב. ירידה זו נבעה בשל ביטול הטבות מס שניתנו על ידי הממשל האמריקאי. עם זאת, הטבות אלו חזרו לתוקפן בתחילת 2013, דבר שהניע שוב את היזמים לפעילות ערה. בשנה הקרובה צפויות ההתקנות הגלובליות בתחום אנרגיית הרוח לעמוד על 43.7 ג'יגה וואט.
עם זאת, בכל הקשור לעלויות ייצור חשמל בארה"ב- העלויות הזולות ביותר שייכות לסקטור הגז הטבעי עם 69.71 דולר לעלות ייצור של מגה וואט, זאת לעומת 78.30 דולר לפחם ו-82.61 דולר לטורבינות רוח יבשתיות. נתונים אלו נמסרו על ידי יחידת המחקר של "בלומברג".
אני משער שהיחידות זה "מגה וואט/שעה " ואז קוט"ש שווה כ 7 סנט