בין נתוני הטריוויה: מי מנצח- גרמניה או ארה"ב? פעם בכמה דקות מותקנת מערכת סולארית ולאן עוד יצנחו מחירי המודולים. כל התשובות בפנים
כך נראתה השנה שלנו: סיכום סטטיסטי לענף הסולארי בעולם
אתר האינטרנט 'גרינטק מדיה' יצר סיכום שנה יוצא דופן ביחס לעולם הסולארי והפיק מספר סטטיסטיקות לגבי השינויים שחלו בשנה האחרונה. הנה לכם כמה מן הנתונים הבולטים:
4 דקות– אם בשנת 2008 מערכת סולארית הייתה מותקנת מדי 80 דקות ברחבי ארה"ב, הרי שכיום הנתון עומד על 4 דקות בלבד. על פי גוף המחקר GTM, עד שנת 2016 יגיעו המספרים להתקנה של פעם ב-80 שניות בלבד.
100 ג'יגה וואט– במהלך 2011 התפוקה הגלובלית של העולם הסולארי עמד של 55 ג'יגה וואט. עד לסוף 2012 התפוקה עברה את רף ה-100 ג'יגה וואט. עד סוף 2015 ההספק העולמי צפוי לעמוד על יותר מ-200 ג'יגה וואט. סכום דמיוני למדי שעשוי להתגשם בעקבות הצמיחה של העולם הסולארי במדינות המתפתחות (סין, הודו ועוד).
2.5 שנים– כ-40 שנה לקח לעולם להגיע ליעד התפוקה של 55 ג'יגה וואט סולארי. עם זאת, מאז ההגה ליעד זה נדרשו רק שנתיים וחצי כדי להגדיל בשני שליש את התפוקה העולמית הקיימת כיום. הנתון הזה תופס גם ביחס להתקנות ברחבי ארה"ב.
10 ג'יגה וואט– עם התקנות של 930 מגה וואט ברבעון השלישי של 2013, ארה"ב חוגגת קיבולת מצטברת של יותר מה-10 ג'יגה וואט סולארי. עם מספרים אלו היא מצטרפת למעמד של ארבע מדינות נוספות בעולם שעומדות ביעד המבורך. מחמאה נוספת שארה"ב יכולה להתהדר בה השנה קשורה בכך שלראשונה מזה 15 שנים היא תעקוף אפילו את גרמניה ברמת ההתקנות הסולאריות שבשטחה לשנה החולפת.
51%– מרבית התעשייה הסולארית עדיין נסמכת על מרכיב סבסודי כזה או אחר. עם זאת, מדינת קליפורניה הצליחה להוכיח שאפשר גם אחרת כשביטלה את מרבית ההטבות והתמריצים למתקנים ביתיים. למרות זאת, 51% מהמתקנים הסולאריים על גגות נבנו והוקמו ללא תמיכת המדינה. לדעת רבים, מהלך זה מהווה צעד דרמטי בחשיבותו ביחס להתפתחות המשק הסולארי בארה"ב בפרט ובעולם בכלל.
0.36$ לוואט– מאז 2010 צנחו מחירי המודולים הסיניים בכ-54%. לדברי החוקרים ב-GTM, המהלך הנוכחי של הורדת המחירים יוביל לכך שעלות ייצור החשמל הסולארי בשנת 2017 תגיע לכדי מחיר של 0.36 דולר לוואט. עם זאת, נראה כי בניגוד לעבר, הסינים ינסו להתמקד בהורדת מחירים על ידי שיפור הטכנולוגיות והפיכת המפעלים לאוטומטיים יותר ויותר ולא בהפחתה יזומה שתביא לקריסתן של חברות נוספות.
59%– פעמיים במהלך השנה החולפת הצליחה האנרגיה המתחדשת בגרמניה (בעיקר רוח ושמש) להשיג תפוקה כללית של 59%. באחד המקרים, שנרשם באוקטובר השנה, הצליחה אנרגיית השמש לבדה להפיק 20.5 ג'יגה וואט של חשמל ירוק בעוד שאנרגיית הרוח סיפקה 16.6 ג'יגה נוספים. בסך הכול, הגיעה התפוקה ל-436 גיגה וואט שעה. מעבר להישג המרשים, הימים הללו הוכיחו עמידות של רשת החשמל הגרמנית שספגה את ההזרמה- בכבוד.
⅓- זהו הפסד השווי של חברת האנרגיה הקונבנציונאלית השנייה בגודלה בגרמניה (RWE) במהלך 3 השנים האחרונות, כך על פי דיווח של ה"אקונומיסט". ההפסד נבע בעיקרו מהדומיננטיות של האנרגיה המתחדשת במדינה. עד כדי כך הושפעו בהנהלת החברה מהנתונים הצורבים שהחליטו להקים מחלקה של אנרגיה מתחדשת מטעמם.