המעבדה הושקה במכללת אורט סינגלובסקי בתל אביב ותהיה הראשונה בישראל להשיק מסלול לימודי להכשרת מהנדסי אנרגיה
המדינה השקיעה רבע מליון ש"ח במעבדת להסמכת הנדסאי אנרגיה
בתמונה: מנהל אורט סינגאלובסקי יוסי יאשי לצד השר סילבן שלום ומנכ'ל רשת אורט צבי פלג בחנוכת המעבדה. צילום: יובל יוסף
שר האנרגיה, סילבן שלום, חנך ביום חמישי מעבדת אנרגיה ראשונה מסוגה בארץ שתשמש את הסטודנטים במכללת אורט סינגלובסקי שבתל אביב. המעבדה, שהוקמה ביוזמה משותפת של משרד התשתיות, האנרגיה והמים יחד עם המכללה, תשמש ככלי לימוד מעשי לסטודנטים להנדסת אנרגיה. עלותה של המעבדה כ-250 אלף ש"ח מתקציב המדינה והיא כוללת מערכות ליצירת אנרגיה מתחדשת (רוח וסולארית), מערכת "בית חכם" (שליטה מרחוק בניצול האנרגיה) ומערכת נוספת שמנטרת את כמות האנרגיה המושקעת ומתריעה כשיש בזבוז. נוסף על כך, יקצה המשרד 40,000 שקלים למלגות עבור סטודנטים שיסיימו את השנה הראשונה ללימודים בהצלחה.
בטקס השקת המעבדה אמר השר שלום כי "אנו מעודדים צמיחת דור חדש של אנשי מקצוע בתחומי האנרגיה והגז הטבעי. עלינו לייצר אנשי מקצוע לשוק הגז המתרחב שיתרום בשנה הבאה יותר מ-1% לצמיחה במשק. העסקת הנדסאי אנרגיה במפעלים הגדולים תוזיל את עלויות האנרגיה בהם ותחסוך בירוקרטיה מול הרשויות". מנכ"ל רשת אורט, צבי פלג אמר: "אני גאה בכך שמסלול הנדסאי אנרגיה הראשון בארץ נפתח ברשת אורט. החדשנות היא ביצירת מודלים משני חינוך".
מסלול הלימודים להנדסאי אנרגיה, הוא הראשון בארץ שיכשיר כוח אדם מיומן ומקצועי לניהול מושכל של מערך האנרגיה במפעלים, תוך מזעור הוצאות האנרגיה, הכרת הרגולציה והתמודדות עם השינויים בענף. תפקידו של הנדסאי האנרגיה יהיה לפקח ולהבטיח ניצול יעיל של האנרגיה במפעלים (וכן בתחנות הכוח ובתי הזיקוק) ולמנוע בזבוז שמוביל לפליטת גזי חממה ולזיהום סביבתי. לצד הפיקוח, ישמש הנדסאי האנרגיה כיועץ בתחום זה למנהלים, יטפל בתקלות שגורמות לאיבוד אנרגיה (דליפות מים, גז וקיטור) ויערוך בדיקות תקופתיות במתקני בעירה ובמתקנים אחרים.
במהלך הכשרתם, ההנדסאים ילמדו לא רק על השימוש באנרגיה מסורתית אלא גם על מערכות ידידותיות יותר לסביבה וביניהן אנרגיית רוח, אנרגיה סולארית ומערכות אחסון ואספקה של גז טבעי שהשימוש בהן הולך וגדל בשנים האחרונות.