התחנה תיבנה במחוז שינג'יאנג בצפון-מערב סין ומהווה חלק מהמדיניות הממשלתית החדשה לפיתוח תחום האנרגיה המתחדשת
סין תבנה תחנת כוח סולארית בהספק 1,000 מגה וואט
בראשית השבוע סין חשפה את תוכניתה לבניית תחנת כוח סולארית אדירת מימדים בהספק של 1,000 מגה וואט במחוז שינג'יאנג המרוחק והמדברי, בצפון-מערב סין. חברה מקומית, "Trina Solar", זכתה במכרז. ב-2009, כאשר סין הכריזה שתבנה את תחנת הכוח הפוטו-וולטאית הגדולה בעולם במדבר המונגולי, היא בחרה בחברה אמריקאית, "First Solar", לבנות את הפרויקט בהספק של 2,000 מגה-וואט.
הדבר מסמן שינוי משמעותי בשוק הסולארי הגלובאלי, שינוי שיואץ ככל הנראה במהלך 2014. לאורך השנתיים האחרונות סין התגלתה כאחת השווקים הגדולים עבור פאנלים פוטו-וולטאיים, זאת בנוסף להיותה מוקד עולמי לייצור סולארי. במאמץ לגמול את עצמה מתחנות כוח פחמיות שמזהמות את עריה הכריזה הממשלה הסינית בשנה האחרונה על מטרות שאפתניות בכל הנוגע לאנרגיה מתחדשת, הכוללות בנייה של פרויקטים סולארים בסדר גודל של 10,000 מגה וואט.
המדיניות החדשה הגיעה בזמן שיצרני הפאנלים הסינים עמדו בפני ירידה בהכנסות וגרעונות של מיליארדי דולרים, זאת לאחר שפצחו בבום ייצור שאפשר להם להשתלט על השוק הסולארי העולמי אך הביא לצניחה במחירים. פרויקטים כתחנת הכוח הסולארית בשינג'יאנג מסייע להכלת קיבולת הייצור העודפת של סין תוך יצירת מקומות עבודה בשוק התעסוקה המקומי.
תחנת הכוח הסולארית בשינג'יאנג תיבנה לאורך ארבע שנים כאשר 300 המגה וואט הראשונים יהיו זמינים בסוף 2014, 12.5% מקיבולת הייצור השנתית של Trina. ואכן, סין הפכה למרכז לגידול רווחים עבור החברות הסולאריות הסיניות. ב-2012 סין הייתה אחראית ל-13% מהתשואה של Trina, תשואה שלהערכת החברה עלתה ל-30% ב-2013. עוד מעריכה החברה כי השוק בארצות הברית סיפק ב-2013 רק 15-19% מרווחיה, ובכך ירד מ-25% ב-2012.
כמובן שבניית תחנת כוח סולארית, גדולה ככל שתהיה, במחוז מדברי ומרוחק הכולל אוכלוסיה של 570,000 איש בלבד לא תצמצם את הזיהום בבייג'ינג. אך אין להתעלם מכך שהמחוז שטוף השמש הפך להיות מוקד לייצור אנרגיה מתחדשת בסין.