הדברים נאמרו במהלך פגישה של ראשי איגוד התעשייה הקיבוצית עם אנשי משרד האוצר; ראשי האיגוד ביקשו להבטיח שגם מפעלים הממוקמים בתחום הקיבוץ ומפעלי התעשייה החקלאית יוכלו להנות ממענקי השקעות במסגרת החוק לעידוד השקעות
איגוד התעשייה הקיבוצית לאוצר: עיקר הצמיחה של מפעלי הקיבוצים כיום היא מהגברת הייצור בחו"ל – זהו תמרור אדום
יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית, יונתן בשיא ומנכ"ל האיגוד, אודי אורנשטיין, נפגשו עם סגן הממונה על אגף התקציבים במשרד האוצר, יונתן רגב, ועם רכז התעשייה באגף התקציבים, יאיר זילברשטיין והציגו בפניהם את תמונת המצב בתעשייה הקיבוצית ומספר נושאים שלדעתם טעונים טיפול ותיקון על מנת לאפשר למפעלים, שרובם באזורי הפריפריה, להתמודד בהצלחה מול האתגרים הרבים.
ראשי האיגוד הצביעו על התופעה המדאיגה שעיקר הצמיחה של מפעלי הקיבוצים כיום היא באמצעות הגדלת המכירות ממפעלים ואתרי ייצור בחו"ל. המשמעות היא שהכלכלה בישראל לא נהנית מהגברת התעסוקה והרכישות מספקים ישראלים שיכלו להיות אילו הצמיחה היתה מהייצור בארץ. תופעה זו נובעת משילוב של שיקולים פנימיים של החברות, תחרותיות הולכת ופוחתת של הייצור בישראל ומגמות מאקרו עולמיות.ראשי האיגוד אמרו כי "זהו תמרור אדום לכולנו שמחייב התייחסות מעמיקה בעיקר מצד קובעי המדיניות הכלכלית".
ראשי האיגוד ביקשו מאנשי האוצר לפעול במסגרת חוק ההסדרים לקביעת מגבלות על היכולת של רשויות מקומיות להעלות את שיעורי הארנונה. בתחילת השנה העלו מספר מועצות אזוריות את הארנונה לתעשייה בשיעורים חריגים מאוד של עשרות ואף מאות אחוזים תוך הגדלה משמעותית של הוצאות המפעלים. כל זאת בנוסף לייקור שהיה בסעיפי הוצאה אחרים וירידה בהכנסות השקליות של מפעלים העוסקים בייצוא. "אם הממשלה לא תתערב בהחלטות הרשויות, יהיה בכך תמריץ לעוד מפעלים להעדיף את ההשקעה בחו"ל במקומות שמעודדים השקעות בתעשייה".
בנוגע לחוק לעידוד השקעות הון, הנמצא בימים אלו בבחינה מחודשת במסגרת ועדת אנדורן, ביקשו ראשי האיגוד להבטיח שגם מפעלים הממוקמים בתחום הקיבוץ יוכלו להנות ממענקי השקעות וכך גם מפעלי התעשייה החקלאית שכיום "נופלים בין הכיסאות" בין משרדי הממשלה, למרות שהם מהווים תעשייה לכל דבר.
עסק אינו פרה חולבת אלא מקור לצמיחה כלכלית! ברגע שגורמי המס והאוצר יכירו בכך נראה יותר טיפוח של עסקים כאן בארץ במקום תמריצים לרוץ לחו"ל!