בעקבות תלונות רבות מנוסעי הרכבת הקלה בירושלים, על צפירות חזקות לאחר סגירת דלתות הרכבת, נמצא כי מפלס הרעש בקרון הגיע עד ל-106 דציבלים, עוצמה המקבילה לארבעה אנשים שצועקים אל תוך האוזן; הסף העליון שקבע משרד התחבורה הוא 70 דציבלים
הרכבת הקלה בירושלים כבר לא מחרישה אוזניים
הרכבת הקלה בירושלים צילום: שחר סולר
בעקבות תלונות רבות מנוסעי הרכבת הקלה בירושלים, על צפירות חזקות לאחר סגירת דלתות הרכבת, המשרד להגנת הסביבה ביצע מדידות רעש בקרונות. ממצאי הבדיקות הציגו תופעה בעייתית, כאשר מפלס הרעש בקרון הגיע עד ל-106 דציבלים, עוצמה המקבילה לארבעה אנשים שצועקים אל תוך האוזן. מדובר במפגע רעש חמור, אשר מהווה גורם אפשרי למפגע פיזי ונפשי.
לאחר התייעצות עם נציב השוויון לאנשים עם מוגבלויות, קבע משרד התחבורה כי גובה כריזה פנימית בתוך האוטובוסים יכויל למפלס של 70 דציבלים. עם זאת, תוצאות המדידה הראו כי ברוב המוחלט של המקרים מפלסי הרעש בקרון נעו בין 95 ל- 102 דציבלים, הרבה מעבר לסף שנקבע על ידי משרד התחבורה.
נזקים אפשריים כתוצאה מחשיפה למפגע רעש חזק הם עלייה בלחץ הדם, שיבוש קצב הלב, שיבוש פעולת הכליות, עייפות יתרה, התמוטטות עצבים, פגיעה בכושר הריכוז ואיבוד שמיעה זמני ואף תמידי. יש לציין כי רבים ממשתמשי הרכבת הקלה הם אוכלוסייה רגישה, כגון קשישים וילדים אשר פגיעים יותר למטרדי רעש.
בעקבות הממצאים, ערך מחוז ירושלים של המשרד להגנת הסביבה, בהנהלת מנהל המחוז שוני גולדברגר, ישיבה יחד עם נציגי חברת סיטיפס, בעלת הזיכיון של פרויקט הרכבת הקלה, על מנת להגיע לפתרון המפגע. חברת סיטיפס התחייבה, כי הנושא ייבדק מול יצרן הקרונות, ובהתחשב בדרישות הבטיחות הנדרשות להפעלת הרכבת, ייעשה מאמץ לפתרון הבעיה.
מדיווחים שקיבל המשרד, הנושא טופל על ידי סיטיפס, ומפגעי הרעש בקרונות ובתחנות הרכבת הוסרו. על מנת להבטיח את פתרון המפגע, המשרד יבצע סבב מדידות נוסף בקרונות הרכבת.
[wysija_form id="4"]