בנימין (ביני) זומר, מנהל נובל אנרג'י בישראל, נאם בכנס אנרגיה ועסקים ואמר: "תעשיית הגז יצרה כבר תועלות חיסכון והכנסות של יותר מחמישים מיליארד שקלים לכלכלה הישראלית. המדינה מרוויחה פי 10 מהיזמים ממשאבי הגז הטבעי של ישראל"
ביני זומר: המדינה מרוויחה פי 10 מיזמי הגז
בנימין (ביני) זומר, מנהל נובל אנרג'י בישראל, נאם הבוקר (ב') בכנס אנרגיה ועסקים ואמר: "תעשיית הגז יצרה כבר תועלות חיסכון והכנסות של יותר מחמישים מיליארד שקלים לכלכלה הישראלית. המדינה מרוויחה פי 10 מהיזמים ממשאבי הגז הטבעי של ישראל"
בנימין זומר מנכ"ל נובל אנרג'י ישראל. גזטק 2014. צילום: גונן גלין
זומר המשיך: "זו רק ההתחלה. הגז מתמר וליוויתן יגרום לצמיחה כלכלית בישראל, ייצור מקומות עבודה נוספים בפריפריה כאשר יותר מפעלי תעשייה יעברו לגז טבעי, יביא לחיסכון כספי אדיר בעלויות אנרגיה ויכניס לקופתה של המדינה מאות מיליארדי שקלים לטובת האזרחים. ב-10 השנים הבאות ייכנסו יותר מ-20 מיליארד דולר ממיסים ותמלוגים לקופת המדינה".
"היינו כל כך עסוקים בעבודה קשה שהשארנו את השיח המתנהל במדינה לאחרים, אחרים שבגלל חוסר הבנה ובורות סילפו את המציאות שאותה יצרנו".
"נכון להיום אנחנו היום מתקדמים במשא ומתן על לוויתן ומקווים להגיע לחוזים עד סוף השנה. יש כאלה שאומרים שאנחנו ושותפינו גוררים רגליים ולא רוצים לפתח את לוויתן: זה לא יכול להיות יותר רחוק מהאמת. פיתוח לוויתן אינו חיוני רק לנו, אלא חיוני למדינת ישראל. המדינה מרוויחה פי 10 ממה שהיזמים מרוויחים ממשאבי הגז – זה כולל הכנסות וחסכון באנרגיה. למה לא לפתח את לוויתן ב שנת 2016? ארבע שנים לאחר תגלית תמר התחלנו להפיק גז. היום אנחנו 4 שנים מתגלית לוויתן ואנחנו עוד ארבע שנים מהפקת גז. השקענו 800 מיליון דולר בחיפושים אבל העברנו ליד המדינה 7 מיליארד דולר בהכנסות וחיסכון אנרגטי. נקווה שנוכל לעבוד יחד ושלא יהיו עיכובים נוספים".
"יש שטוענים שאנחנו רק מרוויחים פה. והנה ב-16 שנות פעילות של נובל בישראל, נובל הכניסה לקופת המדינה יותר מ–2 מיליארד דולר. אבל זה לא כל הסיפור. בפיתוח הפרויקטים ובחיפושים השקענו יותר מ–2.5 מיליארד דולר. בתפעול: 200 מיליון דולר. במיסים ותמלוגים: 400 מיליון דולר. ואחרי 16 שנות פעילות בישראל, נובל בכמעט מיליארד דולר מינוס".
"יש כאלו שטוענים שהמחיר לצרכנים הוא לא הוגן. המחיר בישראל הוא בין הנמוכים בעולם. בארה"ב המחיר כרגע אומנם יותר זול אך נתון לשינויים. באירופה המחיר יותר גבוה וליפן אין בכלל מה להשוות. המחירים נמוכים והוגנים וכל הכלכלה מרוויחה מזה. בשנים הקרובות, 65% מההכנסות שלנו ייכנסו לקופת המדינה. יותר משני מיליארד דולר לשנה- ממוצע שיכול לטפל בגירעון שמדברים פה עליו כל הזמן. אני קורא בעיתון כל יום על ההשוואה בין מחיר מוצרים בארץ ומוצרים בחו"ל. וכל יום אני רואה שהמחיר פה יותר גבוה".
"אני מזמין את כותבי הכתבות והטבלות להכניס גם את הטבלה של השוואת מחירי הגז לטבלאות. מחיר הגז בישראל יותר זול מהמחיר בחו"ל ושוב להזכיר לכולם, ש–65% מההכנסות הולכות למדינה כדי שתרוויח, תוריד את הגירעון ותבוא לטובת כל אזרחי ישראל. זוהי המציאות." סיכם זומר את הנאום.