בית המשפט קיבל את עתירת 'אדם טבע ודין' הטוענת כי לא ניתן להכפיל את אוכלוסיית בית שמש מבלי שנעשה תכנון כולל שבוחן את היקף ואופן הפיתוח תוך לקיחה בחשבון של הצורך במתן פתרונות לבעיות הנוף והטבע באיזור
בית המשפט הוציא צו האוסר על בניית בתים חדשים בבית שמש
בית המשפט קיבל את עתירת 'אדם טבע ודין' הטוענת כי לא ניתן להכפיל את אוכלוסיית בית שמש מבלי שנעשה תכנון כולל שבוחן את היקף ואופן הפיתוח תוך לקיחה בחשבון של הצורך במתן פתרונות לבעיות הנוף והטבע באיזור
בעקבות העתירה שהגישה השבוע 'אדם טבע ודין' במטרה למנוע בניית שבע שכונות חדשות באזור המדרונות הדרומיים של רמת בית שמש, הוציא נשיא ביהמ"ש המחוזי בירושלים, דוד חשין, צו ביניים האוסר על ביצוע עבודות או שינוי פני השטח במתחמי הרבעים ד' ו- ה' המתוכננים להיבנות בדרום בית שמש, מעל עמק האלה. על פי החלטת בית המשפט, צו זה יעמוד בתוקפו עד להחלטה אחרת. עוד קובע בית המשפט כי על המדינה להגיש תגובה לעתירה עד ל- 18.12.14.
בעתירה טוענת 'אדם טבע ודין' כי התכנון של שכונות דרום בית שמש מתבסס על תכנית שהוכנה לעיר לפני כעשרים שנה, שיעדי האוכלוסייה שלה מצומצמים בהרבה ואינם לוקחים בחשבון את הכפלת היקף האוכלוסייה, כפי שמתוכנן במסגרת השכונות החדשות בתוכנית הנוכחית, ואת המידע העדכני בדבר ההיקף העצום של ערכי הטבע והמורשת באזור. עוד טוענת 'אדם טבע ודין' כי תכנון למגזר החרדי בלבד, כפי שמתוכנן כעת, עלול לשנות את הסטטוס קוו בבית שמש בלי לספק מענה נאות למצוקת הדיור הכללית בישראל.
בעתירה נכתב: "כיום, על פי הלמ"ס, מתגוררים בבית שמש פחות ממאה אלף איש, בעוד שתחזית האוכלוסייה שלה לעתיד הינה של כרבע מיליון איש. התוספת המשמעותית ביותר לאוכלוסיה הקיימת צפויה להיות כתוצאה ממימוש תכניות דרום בית שמש. לכן, זהו צומת דרכים תכנוני רב השפעה שמחייב תכנון כולל, שרק לאחריו ניתן יהיה לאשר את התכניות".
ראש תחום תכנון ב-'אדם טבע ודין', יעל דורי, מבהירה כי תכנון כולל מבוסס על עקרונות תכנון עכשוויים ביניהם ציפוף מושכל והתחדשות עירונית. "במסגרת התכנון הכולל יש לבחון חלופות של תכנון השכונות הן לצרכים של אוכלוסיות שונות והן לבנייה צפופה יותר שתאפשר שמירה על השטחים הפתוחים הערכיים באזור", כך לדברי דורי.
ב'אדם טבע ודין' מציינים עוד בעתירה, שהוגשה על ידי היועץ המשפטי של העמותה, עו"ד אלי בן ארי, כי ערכיות השטח, שמוגדר בתמ"א 35 כשטח בעל "רגישות נופית סביבתית גבוהה", מחייבת הכנת נספח נופי-סביבתי או תסקיר לגבי כלל שטח דרום בית שמש, לפני שמחליטים מה והיכן לבנות בו. "רק תסקיר או נספח לכל השטח הרגיש של דרום בית שמש יוכלו להציע היכן נכון לרכז את הפיתוח, ואיך שומרים על רצפים של שטחים פתוחים וערכיים, כולל כאלה המחברים בין השכונות", נכתב בעתירה.
יש לציין כי עתירה נוספת נגד תכניות הבניה בדרום בית שמש הוגשה במקביל על ידי עו"ד רפי אטינגר המייצג תושבים מהאזור.