עקב בלבול שחל באישור הארכת הרישיון של חברת החשמל, לא אושרה גם הארכת רישיון לחברת החשמל של מזרח ירושלים. בצעד תקדימי אישר את הארכת הרישיון בית המשפט העליון
גם חברת חשמל מזרח ירושלים קיבלה הארכת רישיון – בבית המשפט העליון
עקב בלבול שחל באישור הארכת הרישיון של חברת החשמל, לא אושרה גם הארכת רישיון לחברת החשמל של מזרח ירושלים. בצעד תקדימי אישר את הארכת הרישיון בית המשפט העליון
לרשותה של חמ"י (חברת החשמל מזרח ירושלים) לא עמדה האופציה להארכת רישיון האספקה על ידי צו כמו לחברת החשמל ולכן לא נותרה לה ברירה אלה לעתור בנושא לבית המשפט העליון. עו"ד מיכאל גינסבורג אמר לאתר "תשתיות": בית המשפט העליון נתן לחברה לפעול ולמעשה העניק לה רישיון בלי להעניק לה רישיון. המשמעות של מה שבית המשפט עשה זה כאילו שהוא העביר אותה את שלוש הקריאות של הכנסת בעצמו. זה צעד תקדימי".
בית המשפט העליון החליט בהחלטה תקדימית לתת לחברת החשמל מחוז ירושלים צו ארעי המאפשר לה להמשיך בהספקת החשמל, נוכח העובדה שללא החלטה זו, הייתה נאלצת להפסיק את אספקת החשמל לתושבי מזרח ירושלים החל מה 1.1.2015. את חמ"י ייצגו עוה"ד מיכאל גינסבורג, עו"ד ענת קליין ועו"ד מתן וינקלר ממשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות'.
עו"ד מיכאל גינסבורג מסר בראיון לאתר "תשתיות": "חברת החשמל מזרח ירושלים מקבלת הארכה ברישיון כל שנה כמו חברת החשמל. כשנכתבה הרפורמה נאמר שעד מועד מסוים צריך להיות פיצול בין חברת החשמל לחברת החשמל מזרח ירושלים. מאחר ולא נחתמה הרפורמה אמרו ששר האנרגיה יכול לחתום ולהאריך לעוד שנה".
גינסבורג המשיך: "לפני מספר שנים הוסיפו תיקון לחוק שמנסה לגרום לרפורמה שבו כתוב שאפשר להאריך את הרישיון רק לחברות ממשלתיות. מה שהתיקון יצר זה שלחברת החשמל אפשר להאריך את הרשיון, ולחברות שאינן ממשלתיות כמו חברת החשמל מזרח ירושלים צריך חקיקה ראשית כי הוראת המעבר הספציפית לא חלה עליהן. ולכן נוצר פה מצב שאפשר לפנות לוועדת הכלכלה ושר אנרגיה שימליצו אבל בגלל שאין כנסת אז אין אינטרס לעשות ישיבה בשביל זה אז האופציה היחידה הייתה לפנות לבית הדין".
עוד אומר גינסבורג כי החוק קיים כבר כמה שנים ובתוך החוק עצמו היו הוראות שהאריכו את הצו. "ההארכה האחרונה הייתה בסוף 2013 שאישרה עד סוף 2014 גם וגם. ולאחר מכן הוסיפו סעיף שזה חל רק על חברת החשמל הרגילה. עד עכשיו לא השתמשו בחוק הזה".
לפי גינסבורג רואים שבדיונים היו אי-הבנות שכנראה גרמו לכך ששכחו להכניס בהארכה גם את חברת החשמל של מזרח ירושלים. "היה איזשהו ליקוי שהביא שהתיקון חל רק על חברות ממשלתיות ולא על חברות לא ממשלתיות".