ראש הממשלה החליט להקפיא לרשות הפלסטינאית חצי מיליארד שקלים בעקבות החלטתם לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג. משרד האנרגיה קפץ על המציאה ודורש להעביר את הכסף המוקפא לחוב של הרשות הפלסטינאית לחברת החשמל
משרד האנרגיה: להעביר לחברת החשמל את חצי מיליארד השקלים שלקחו מהפלסטינאים
ראש הממשלה החליט להקפיא לרשות הפלסטינאית חצי מיליארד שקלים בעקבות החלטתם לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג. משרד האנרגיה קפץ על המציאה ודורש להעביר את הכסף המוקפא לחוב של הרשות הפלסטינאית לחברת החשמל
שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, סילבן שלום, מבקש להעביר את חצי מיליארד השקלים מכספי הפלסטינים לחובותיהם לחברת החשמל. השר שלום אמר את הדברים בעקבות החלטת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להקפיא חצי מיליארד מכספי המיסים של הרשות הפלסטינית, בעקבות החלטתם לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג.
חברת החשמל הפלסטינאית חייבת לחברת החשמל הישראלית סכום עתק של כ-1.5 מיליארד שקל. בעקבות איומי ניתוק של חברת החשמל, כיסה הבנק העולמי סכום קטן של עשרות מיליוני שקלים מהחוב. הסכום שכיסה הבנק הלאומי היה כמה עשרות מיליוני שקלים שהרשות הפלסטינאית הייתה חייבת לחברת החשמל על הקמת תחנות משנה ביהודה ושומרון. חברת החשמל איימה שאם לא ישולם החוב, יופסקו עבודות ההקמה. הבנק העולמי מממן חלק נכבד מההקמה, ולכן היה לו אינטרס שלא יופסקו העבודות.
כזכור המגעים בין חברת החשמל לחברת החשמל המזרח-ירושלמית נקטעו לאחר חתימת ההסכם בין הרשות הפלסטינית לחמאס. חוב הרשות עומד על למעלה מ-1.5 מיליארד ש"ח כאשר חברת החשמל היא ספקית החשמל היחידה בגדה והעיקרית ברצועת עזה.
השר שלום אמר אתמול בערב (ש'): ״העברתי את דרישתי כי חצי מיליארד השקלים יועברו לכיסוי החוב הפלסטיני לחברת החשמל, אשר ממשיל לגדול מדי חודש. לא ייתכן כי אזרחי ישראל ישלמו את החוב הפלסטיני ואנחנו נדאג לכך כי הפלסטינים ישלמו את חובם עד השקל האחרון״.