לא פחות מחמישית ממפלגת השלטון תומכים בהצעת החוק לייצור חשמל מאנרגיה ירוקה שהגיש איתן ברושי לשולחן הכנסת לפני יומיים. באיזו מפלגה יש הכי הרבה תומכים להצעה? ומי היא המפלגה המפתיעה שאף נציג שלה לא חתום על ההצעה? התשובות בכתבה
שישה חברי כנסת מהליכוד חתומים על הצעת החוק לאנרגיה ירוקה
לא פחות מחמישית ממפלגת השלטון תומכים בהצעת החוק לייצור חשמל מאנרגיה ירוקה שהגיש איתן ברושי לשולחן הכנסת לפני יומיים. באיזו מפלגה יש הכי הרבה תומכים להצעה? ומי היא המפלגה המפתיעה שאף נציג שלה לא חתום על ההצעה?
לפני יומיים (ב') הגיש לכנסת איתן ברושי ממפלגת המחנה הציוני הצעת חוק לייצור חשמל מאנרגיה ירוקה.על ההצעה חתומים 26 חברי כנסת, מספר מרשים בהתחשב בנושא הלא-פופולרי בישראל ובכך שחלק מחברי הכנסת החתומים על המסמך הם חברים טריים במשכן. מי הם הח"כים החתומים על הצעת החוק?
שלא במפתיע המפלגה שהכי הרבה ח"כים שלה חתומים על המסמך היא מנהיגת האופוזיציה המחנה הציוני, ממנה הגיע יוזם הצעת החוק: ח"כ איתן ברושי, מזכיר הקיבוצים. מלבד ברושי חתומים ממפלגת המחנה הציוני גם הח"כים הבאים: אייל בן ראובן, דניאל עטר, איילת נחמיאס רבין, מיקי רוזנטל, קסניה סבטלובה, מנואל טרכטנברג, אראל מרגלית, מיכל בירן, נחמן שי ויואל חסון.
מספר מרשים של ח"כים מגיע ממפלגת הליכוד, שם שישה ח"כים ממפלגת השלטון חתומים על הצעת החוק, הח"כים הם: אברהם נגוסה, מיקי זוהר, נורית קורן, יואב קיש, נאוה בוקר וענת ברקו. מי שלא חתום על הצעת החוק הוא יובל שטייניץ, שר תשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, שמשרדו יהיה מופקד על יישום החוק באם הוא יתקבל.
גם מפלגת כולנו של שר האוצר משה כחלון שולחת מספר מרשים של שרים בהתחשב בגודלה הצנוע יחסית, 4 ח"כים מהמפלגה תומכים באנרגיה הירוקה והם: אלי כהן, אלי אלאלוף, מירב בן ארי ורועי פולקמן.
למפלגת יש עתיד ולמפלגת הרשימה הערבית המשותפת יש שני נציגים כל אחת ברשימה: מיקי לוי ועליזה לביא מגיעים מהמפלגה של יאיר לפיד, ודב חנין ומסעוד גנאים, שהגישו הצעת חוק דומה בתחילת הכנסת, מגיעים מהמפלגה הערבית.
אפילו למפלגת הבית היהודי יש נציג ברשימה, ינון מגל, מה שמעלה את השאלה: למה מרצ לא תומכת בהצעת החוק? המפלגה השמאלנית-חברתית ממהרת להניף את נס המרד כמעט בכל פרויקט שעלול לזהם את הסביבה, ולכן תמוה מה השאיר אותה מחוץ לחוק סביבתי-חברתי כזה.
התמיכה הנרחבת בחוק מעלה את התקווה של ארגוני הסביבה שאולי הפעם ייכנס חוק מסודר שיכפה על מקבלי ההחלטות והרגולטורים לקדם את האנרגיה המתחדשת במדינה. הדבר חשוב במיוחד לקראת ועידת האקלים שתתקיים בפריז בסוף השנה, בה ישראל תצטרך להעמיד יעדים מחייבים לאנרגיה מתחדשת ולהפחתת הפליטות לעתיד הקרוב.
ח"כ איתן ברושי: "קיים קונצנזוס רחב בציבור בכלל וגם בכנסת כי פיתוח תחום האנרגיה המתחדשת מעוכב בישראל מזה שנים והמשמעות היא עיכוב פרויקטים לייצור אנרגיה ירוקה שיפחיתו את הזיהום מתחנות הכוח, יתרמו לאיכות הסביבה ולביטחון האנרגטי של משק החשמל. מדובר בתחום שתורם באופן ישיר לפיתוח הפריפריה ויכול להיות מנוע לצמיחה כלכלית ויצירת מקומות עבודה חדשים בפריפריה. ממשלות ישראל לא עשו מספיק בכדי להסיר את החסמים והחוק שהוגש יקבע הן את היעדים הלאומיים בחוק והן את הצורך לתאם בין המשרדים השונים ואת לוחות הזמנים למימושם".
ח"כ האלוף (במיל') אייל בן-ראובן: "ישראל חייבת להשקיע באנרגיה מתחדשת. זה אינטרס סביבתי, כלכלי, חברתי ואפילו ביטחוני. ישראל היא מעצמה בכל הקשור לפיתוח טכנולוגיות של אנרגיה מתחדשת – אך ביישומן אנו עדין משתרכים מאחור. החוק הזה הוא צעד משמעותי בדרך להפיכתה של ישראל למדינה נקייה יותר, משגשגת יותר וכזה שיגדיל את העצמאות האנרגטית של המשק הישראלי".
איתן פרנס, מנכ"ל איגוד חברות אנרגיה ירוקה: "אנו מברכים על היוזמה של חברי הכנסת מכל סיעות הבית ובראשם איתן ברושי יו"ר התנועה הקיבוצית. המדובר בצעד הממלכתי החשוב ביותר מאז תחילת קידומו המעשי של התחום בשנת 2008. תחום האנרגיה המתחדשת בישראל שווה עשרות רבות של מיליארדי ש"ח ואולם עד כה החלטות הממשלה מתעכבות וישראל אינה עומדת ביעדים הלאומיים שהציבה לייצור חשמל ירוק.
"אנו מצויים ערב וועידת האקלים של האו"ם שעתידה להתקיים בסוף שנה זו. בעוד שהמדינות המפותחות הציבו יעדים שאפתניים של עשרות אחוזי ייצור חשמל ירוק וגם פעלו להשיגם, ישראל נמצאת הרחק מאחור עם יעד של 10% בלבד ועם ביצוע של 2%. הצעת החוק צפויה לגרום לתיאום הבינמשרדי הנחוץ לקידום התחום וגם להפוך את היעד מהמלצה ליעד מחייב.
"תגליות הגז הטבעי והסערות הציבוריות שהגיעו בעטיין, של מדיניות התמלוגים, המיסוי ועוד, השכיחו את העובדה שחשמל ממקורות מתחדשים הוא טוב יותר לאזרחי המדינה, כפי שהסביר בפירוט דו"ח הועדה הבינמשרדית (קנדל). כאשר מדובר באנרגיה סולארית כבר זול יותר לייצר חשמל סולארי מאשר קונבנציונאלי, זאת מעבר לחסכון בזיהום וליתרונות אחרים ורבים. החשמל הירוק שייך לכל אחד ואחת מאתנו ואנו מקווים שהצעת החוק תסלול את הדרך לקידום מואץ של התחום בישראל".
[wysija_form id="4"]