במשרד להגנת הסביבה נערך הבוקר (א') טקס חילופי מנכ"ל במעמד השר להגנת הסביבה אבי גבאי, והשר לשעבר ח"כ עמיר פרץ. ישראל דנציגר, המנכ"ל הנכנס, הינו ממייסדי מפלגת כולנו בראשות משה כחלון, יזם ומנכ"ל חברות היי-טק בעברו ופעיל בעמותות וארגונים חברתיים
מפלגת כולנו השלימה את ההשתלטות על המשרד להגנת הסביבה
במשרד להגנת הסביבה נערך הבוקר (א') טקס חילופי מנכ"ל במעמד השר להגנת הסביבה אבי גבאי ממפלגת כולנו, והשר לשעבר ח"כ עמיר פרץ. ישראל דנציגר, המנכ"ל הנכנס, הינו ממייסדי מפלגת כולנו בראשות משה כחלון, יזם ומנכ"ל חברות היי-טק בעברו ופעיל בעמותות וארגונים חברתיים
בתמונה הראשית מימין: המנכ"ל היוצא דוד לפלר, השר להגנת הסביבה אבי גבאי, והמנכ"ל הנכנס ישראל דנציגר. קרדיט: המשרד להגנת הסביבה
לאחר הבחירות אמר שר האוצר ממפלגת כולנו, משה כחלון, כי הוא רוצה לקבל את המשרד להגנת הסביבה למפלגה שלו כדי שהמשרד לא ישים רגליים לבנייה של דירות חדשות כדי שהוא יוכל להוריד את מחירי הדיור. השר להגנת הסביבה שמונה מטעם כחלון היה אבי גבאי שעזר לו לייסד את המפלגה, והיום מונה למנכ"ל המשרד עוד נציג מטעם כחלון: ישראל דנציגר. דנציגר אף הוא היה ממייסדי מפלגת כולנו, היה יזם ומנכ"ל של חברות היי-טק בעברו ופעיל בעמותות וארגונים חברתיים. דוד לפלר סיים את תפקידו כמנכ"ל המשרד לאחר כשנתיים בתפקיד.
השר להגנת הסביבה, אבי גבאי: "אני מבקש להודות לדוד לפלר על השירות המצוין ועל הסיוע הרב והיעיל שנתן לי. מדובר במנכ"ל מנוסה מאד שדאג שהמשרד ימשיך לפעול באופן מיטבי גם למשך תקופה ארוכה ללא שר. ישראל דנציגר, כמוני, לא בא מעולם הסביבה אלא מעולם הניהול ואני משוכנע ששילוב בין מנהל מקצועי לבין אנשי סביבה סופר מקצועיים ישדרג את יכולות המשרד".
"אני שמח להצטרף למשרד להגנת הסביבה ולהיות חלק מהעשייה למען האזרחים אני שמח לחבור לשר אבי גבאי, אשר אין ראוי ממנו להוביל תהליכים לאומיים", אמר מנכ"ל המשרד החדש ישראל דנציגר. "אנו דוגלים בפתגם "אמור מעט ועשה הרבה". אנו נכנסים לתקופת החגים והחודש הקרוב מחבר אותנו למסורת, איכות חיים, ושמירה על הסביבה ואני מאחל בהזדמנות זו שנה טובה וחג שמח לכולם".
דוד לפלר המנכ"ל היוצא, בעל תואר שני במנהל עסקים ומדע המדינה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, כיהן בעבר כמנכ"ל משרד המדע, התרבות והספורט, מנכ"ל משרד המדע והטכנולוגיה וכמנכ"ל שירות התעסוקה ומנכ"ל אתו"ס - החברה לאמנות, תרבות וספורט חיפה. במהלך הטקס ציין לפלר כי "יחד עם השר פרץ הובלנו שינוי בשיפור המציאות ולחברה ישראלית טובה יותר תוך דגש על עזרה לחלשים וצמצום הפערים. בנוסף התחלנו במהלך לעידוד הצמיחה ותעשיות הקלינטק, מהלך שיציב את ישראל כמובילה בתחום זה".