במסגרת מתווה הגז שצפויה לאשר הממשלה, נדרשות חברות מונופול הגז למכור את מאגרי הגז הקטנים יחסית כריש ותנין בטווח זמן צפוף יחסית. על מנת לזרז את התהליך, קבוצת דלק מתכננת לרכוש את חלקה של נובל אנרג'י במאגרים ולמכור אותם בעצמה
דלק תקנה את חלקה של נובל אנרג'י במאגרי כריש ותנין ותמכור אותם לבד
במסגרת מתווה הגז שצפויה לאשר הממשלה, נדרשות חברות מונופול הגז למכור את מאגרי הגז הקטנים יחסית כריש ותנין בטווח זמן צפוף יחסית. על מנת לזרז את התהליך, קבוצת דלק מתכננת לרכוש את חלקה של נובל אנרג'י במאגרים ולמכור אותם בעצמה
בתמונה הראשית: אסדת ההפקה של מאגר תמר צילום: נובל אנרג'י
קבוצת דלק, שמחזיקה ב-53% ממאגרי הגז הטבעי כריש ותנין דרך חברות הבת דלק קידוחים ואבנר חיפושי נפט, הגיעה להסכם עם חברת נובל אנרג'י, שמחזיקה ב-47% הנותרים, על מכירה של חצי מאחזוקתיה של נובל במאגרים לקבוצת דלק. נובל תמכור לדלק את חלקה על מנת שזו תמכור אותם במסגרת מתווה הפשרה לפירוק מונופול הגז הקובע שדלק ונובל צריכות למכור את המאגרים בתוך 14 חודשים מיום אישור המתווה.
על פי ההודעה שהוציאה דלק, היא תרכוש מנובל אנרג'י את הזכויות במאגרים "על מנת להאיץ את תהליך מכירתם לשחקן חדש, בהתאם לדרישות מתווה הגז, בו נקבע כי המכירה תבוצע עד 14 חודשים מיום חתימת המתווה", דלק מוסיפה כי "רכישת הזכויות מנובל אנרג'י במאגרים תאפשר לנהל תהליך מכירה מואץ ויעיל, כאשר דלק קידוחים ואבנר ינהלו את הליך המכירה בבלעדיות".
דלק צפויה לשלם לנובל 33.5 מיליון דולר על ה-23.5% שלה במאגרים במידה ומתווה הגז אכן יעבור, דלק אף מציינת בהסכם את סעיף 52 לחוק ההיגבלים העסקיים שמאפשר לעקוף את סמכותו של הממונה על ההיגבלים העסקיים, אותו צפוי ראש הממשלה ושר הכלכלה הטרי בנימין נתניהו לאשר, על מנת לעקוף את דבריו של הממונה על ההיגבלים הקודם דיוויד גילה, שאמר שהמתווה לא יביא לתחרות בענף הגז ובכך גרם לתקיעה בענף שנמשכת עד היום.
כזכור, העתודות המוכחות של שני המאגרים יחד הן כ-44 BCM של גז טבעי, כשלשם השוואה, במאגר לוויתן יש עתודות מוכחות של כ-540 BCM. מכירת המאגרים אמורה להכניס שחקן חדש לשוק הגז, כששחקן נוסף צפוי להיכנס ממכירת חלקה (31%) של קבוצת דלק במאגר תמר ו-11% מאחזקותיה של חברת נובל אנרג'י במאגר (36%), שמכיל כ-200 BCM.