פסולת זו מובלת לרוב למטמנות פיראטיות ומייצרת מפגעים סביבתיים לאור הטמנה לא אחראית של הפסולת, כמו זיהום מים, זיהום קרקע ואוויר ואף משמשת לתעשייה המפחמות אשר פוגעת בתושבי אזור עירון ופרדס חנה
בשנתיים האחרונות נמנעה הברחה של מעל ל-300 משאיות פסולת לאזור יהודה ושומרון
פסולת זו מובלת לרוב למטמנות פיראטיות ומייצרת מפגעים סביבתיים לאור הטמנה לא אחראית של הפסולת, כמו זיהום מים, זיהום קרקע ואוויר ואף משמשת לתעשייה המפחמות אשר פוגעת בתושבי אזור עירון ופרדס חנה
בתמונה הראשית: משאיות של מנהל אזרחי מחרימות משאיות שניסו להבריח פסולת. קרדיט: המנהל האזרחי
העברת פסולת מישראל לאיו"ש אסורה מתוקף צו העברת טובין, למעט מקרים בהם מתקבל היתר לחברת הובלת הפסולת מטעם קצין מטה לענייני איכות הסביבה.
יחידת דוד הוקמה בינואר 2014 כחלק מהמשרד להגנת ואיכות הסביבה במנהל האזרחי, זאת על מנת למנוע העברות לא חוקיות של פסולת לאזור יהודה ושומרון. היחידה פועלת בכל המעברים באזור יהודה ושומרון ובשילוב זרועות עם יחידת הפיקוח של המנהל האזרחי. לאחר שנתיים של עבודה מציגה היחידה את הנתון המשמעותי- יותר מ-300 משאיות של פסולת נתפסו במהלך פעילות היחידה, המוערכים באלפי טונות של פסולת שנמנעה כניסתה ליהודה ושומרון, והתוצאות ניכרות בשטח.
על מנת להגביר את האכיפה בנוסך לאכיפה האנושית, הותקנו מצלמות במעברים המרכזים מהם מתבצעת הברחת פסולת. התקנה זו מאפשרת בקרה בכל רגע נתון וישנו תיעוד של המשאיות העוברות במעברים באמצעים טכנולוגים מתקדמים.
לאור הצלחת פריסת המצלמות, הוחלט במשרד להגנת הסביבה על הרחבת מערך המצלמות לעוד כ-15 מעברים, כאשר כל הנתונים ירוכזו בזמן אמת במרכז אחד. הרחבת המערך כולל שליחת התראות באופן אוטומטי על כניסת משאית לא מורשת ליחידו הנמצאות בשטח אשר יוצאות לבצע תפיסות בזמן אמת. נתונים נוספים על פעילות יחידת דוד ייחשפו בכנס סביבה 2050 שיערך מחר בתל אביב.
קצין מטה לענייני איכות הסביבה, מר בני אלבז, מסר כי "מאז תחילת פעילות היחידה נמנעה הברחה לאזור יהודה ושומרון של יותר מ-300 משאיות עם פסולת. היום ישנה הבנה כי האזור אינו חצר אחורית בה משליכים פסולת באופן חופשי ואף נצפו מספר מקרים בהם משאיות פסולת חזרו על עקבותיהן כשזיהו את פקחי יחידת דוד במעבר".