חברת הכנסת התייחסה הבוקר לפרסומים לפיהם משרד האנרגיה מתכנן להמשיך את שריפת הפחם בתחנת אורות רבין למשך 25 שנה. מנכ"ל משרד האנרגיה בתגובה: ההחלטה על הפחם קשורה לביטחון האנרגטי ועל היכולת לספק חשמל לכל המדינה בכל מצב שהוא. כל עוד אין אגירה טובה אי אפשר להתבסס רק על אנרגיה סולארית"
ח"כ יעל כהן פארן: אין הצדקה לשריפת פחם
חברת הכנסת התייחסה הבוקר לפרסומים לפיהם משרד האנרגיה מתכנן להמשיך את שריפת הפחם בתחנת אורות רבין למשך 25 שנה. מנכ"ל משרד האנרגיה בתגובה: ההחלטה על הפחם קשורה לביטחון האנרגטי ועל היכולת לספק חשמל לכל המדינה בכל מצב שהוא. כל עוד אין אגירה טובה אי אפשר להתבסס רק על אנרגיה סולארית"
בתמונה הראשית: יעל כהן פארן, הפורום הישראלי לאנרגיה. ועידת תעשיית העתיד. צילום: גונן גלין
חברת הכנסת יעל כהן פארן (המחנה הציוני) התייחסה הבוקר להחלטת שר האנרגיה, יובל שטייניץ, לאפשר המשך שריפת פחם ל-25 שנה לפחות. "אין הגיון בשריפת פחם, יש לישראל המון גז טבעי ושמש, זה יותר נכון כלכלי וזה יותר סביבתי. המדינה מטילה מס גבוה על הגז הישראלי, ומנגד מאפשרת יבוא פחם ללא הגבלה וללא מיסוי, אין סיבה שישראל תמשיך לשרוף פחם – מדובר בחשיבה מאובנת ומקובעת. השר בעצם מוביל החלטות שמנוגדות למחויבות ישראל להפחתת פליטות גזי חממה בהתאם לועידת פריז".
חברת הכנסת המשיכה והתייחסה לפרויקט הסולקנים "פרויקט הסולקנים הוא צינור הנשימה של חברת חשמל, ברור שהם ילחמו להשאיר את הפרויקט, הרי המדינה מנסה להרעיב אותם, ולא מאפשרת להם לפתח תחנות כוח בשימוש בגז, או לחילופין בניית תחנות כוח של אנרגיה מתחדשת. יש המון עובדים ומהנדסים מקצועיים בחברת החשמל שרק מחכים לקבל אור ירוק להצעיד את משק האנרגיה בישראל קדימה"
חברת הכנסת פנתה היום בוועדת הכלכלה למנכ"ל המשרד האנרגיה ואמרה כי לחברת החשמל אין ברירה אלא לשרוף פחם ולכן יש לאפשר גם לחברת החשמל להיות חלק ממהפיכת האנרגיות המתחדשות ובעזרת כך נגיע לאחוזים הרבה יותר גבוהים של אנרגיות מתחדשות מ-17%
מנכ"ל משרד האנרגיה שאול מרידור הגיב לדבריה: "אני לא מתכוון לפתוח פה את הדיון על סולקנים 1-4, אני חושב שזה דיון מהותי למשק אנרגיה ולביטחון אנרגטי שאין לו שום קשר לא לוועד עובדי חברת החשמל ולא לחברה, עם כל הכבוד לארגונים הנכבדים האלה אנחנו לא מקבלים החלטות בדרך הזו. ההחלטה על הפחם קשורה לביטחון האנרגטי ועל היכולת לספק חשמל לכל המדינה בכל מצב שהוא. בין אם הוא מצב חירום ובין אם זה כל מצב אחר. זו החלטה שמתואמת עם משרד האוצר והיא נכונה כלכלית למשק וזה יהיה רחוק מאוד מ-50% מהאנרגיה בישראל. שר האנרגיה היחיד עד היום שהחליט באופן יזום להוריד 15% מצריכת הפחם בישראל הוא שר האנרגיה הנוכחי. אם נעמוד ביעדים האלה אנחנו נצליח מאוד ואני מקווה שגם נעבור אותם. כל עוד אין אגירה טובה אי אפשר להתבסס על אנרגיה סולארית. אין שמש בגבעון דום עדיין ויש לנו הרבה מאוד חשמל שאנחנו צריכים לשעות שאין שמש".