דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
נתניהו: החלטת בג"ץ מאיימת קשות על פיתוח מאגרי הגז של מדינת ישראל
מערכת תשתיות 27 במרץ 2016 19:51 2 תגובות

בהמשך להחלטת בג"ץ שביטל את מתווה הגז וכפה על המדינה לקחת את המתווה לאישור הכנסת בחקיקה תוך שנה, הגיב ראש הממשלה ואמר כי ישראל נתפסת כמדינה עם התערבות משפטית מוגזמת שקשה לעשות בה עסקים

Print Friendly, PDF & Email
נתניהו: החלטת בג"ץ מאיימת קשות על פיתוח מאגרי הגז של מדינת ישראל

נתניהו: החלטת בג"ץ מאיימת קשות על פיתוח מאגרי הגז של מדינת ישראל

בהמשך להחלטת בג"ץ שביטל את מתווה הגז וכפה על המדינה לקחת את המתווה לאישור הכנסת בחקיקה תוך שנה, הגיב ראש הממשלה ואמר כי ישראל נתפסת כמדינה עם התערבות משפטית מוגזמת שקשה לעשות בה עסקים

בתמונה: בנימין נתניהו, ראש הממשלה. צילום: שאטרסטוק

ראש הממשלה בנימין נתניהו: "החלטת בג"ץ מאיימת קשות על פיתוח מאגרי הגז של מדינת ישראל. ישראל נתפסת כמדינה עם התערבות משפטית מוגזמת שקשה לעשות בה עסקים. בוודאי שלאיש אין מה לחגוג על כך שהגז עלול להישאר במעמקי הים ושמאות מיליארדי שקלים לא יגיעו לאזרחי ישראל. נחפש דרכים אחרות להתגבר על הנזק הקשה שנגרם לכלכלת ישראל בעקבות פסיקה תמוהה זו״.

מנכ"ל תשתיות, ארנון מעוז:  "מחירי הגז בעולם מוכיחים כי המתווה הנו שנוי במחלוקת ואינו מיישם את תנודות וצרכי התעשייה והשוק. הדיטה המשפטית שהתנהלו הדברים הנה הוכחה ניצחת כי המערכת מייצרת החלטות לפי אג'נדות סובייקטיביות ומכופפת את הדמקרטיה על פי צרכיה. הכרעת בג"צ הנה היסטורית ומוכיחה מעל לכל ספק שיש תקווה לשלטון הדמוקרטי במדינת ישראל הנמכרת בדרך כלל לחזק ולמרבה במחיר. מה יהיה על התעשייה? מה יהיה על הצהרות האיומים של החברות שלא ישקיעו ויפרשו? במחירים שהמונופול מוכר בימים אלו זה בקטגוריה הכינרווחית שקיימת בעולם! מאידך גיסא המתווה יתקע את המשכיות ההשקעה בלוויתן, אבל הצרכים של התעשייה יכולים להיות מסופקים על ידי תמר בשנה הנוכחית. כך שאין מה לדאוג , כי מחיר המזוט והנפט לא מייצרת ביקוש לגז טבעי במחיר שאינו בר תאימות לשוק העולמי. סעיף 52 ותרגיל העקיפה נעצר לעת עתה בירושלים. יש לחתור להקמת מתווה אמיתי וחוקי. המשרת את עתיד המדינה ועתיד משק האנרגיה ולא לטמון את ראשינו בחול ולסגוד למנגנוני היח"צ והלוביזם המשומן. לא לעולם חוסן".

תגובת מטה מאבק הגז להחלטת בג"צ בנושא מתווה הגז: "פסילת מתווה מונופול הגז היא ניצחון לצדק על השחיתות וניצחון למאבק הציבורי על קשרי ההון-שלטון. החלטת בג"צ הפוסלת את מתווה מונופול הגז היא ניצחון לצדק על השחיתות וניצחון למאבק הציבורי הנחוש על קשרי ההון-שלטון בין הפוליטיקאים לטייקוני מונופול הגז. בג"צ עמד כחומה אחרונה אל מול הניסיון להעלות את מונופול הגז וטייקוני מונופול הגז אל מעל החוק בישראל. בכך, מנע בג"צ את התקרבות ישראל לחיק מדינות העולם השלישי, שבהן תאגידים נמצאים מעל החוק, בזכות קשרי הון-שלטון מושחתים.

"הציבור בישראל שאינו מוכן לאפשר את גזל משאבי הטבע והמשך מכירת החיסול של המדינה לקומץ טייקונים, יכול לזקוף קומה היום. מאבק ציבורי נחוש בכוחם העצום של ההון והשלטון, יכול להצליח בישראל של שנת 2016. ארגוני המאבק: אנו, העמותה לכלכלה בת קיימא , הפורום הישראלי לאנרגיה, הפורום המשפטי למען ישראל, התנועה לאיכות השלטון, חדר המצב, ירוק עכשיו, ישראל יקרה לנו, ישראל 2050, מגמה ירוקה".

 

Print Friendly, PDF & Email
ביבי נתניהו בנימין נתניהו גז טבעי מתווה הגז נתניהו

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. יונתן הגב 27 במרץ 2016 בשעה 22:49

    אידאלי אם ניתן להקים כזה דבר: חברה הנדסית, מקצועית, לאומית שתבנה ותנהל את המאגרים והשימוש בהם.
    תוצרי לוואי
    – שמירה (וחלוקה שווה יותר בין התושבים) של הרווחים, לא רק % מהרווחים ולא רק עם ה"ציבור" המושקע בבורסה" .
    – יותר עבודות מקצועיות (ופחות "ג'ובים") בישראל

  2. אמנון הגב 28 במרץ 2016 בשעה 11:28

    ראש הממשלה זורה חול בעניים, מכמה סיבות:
    – הגז ישאר במעמקי הים עוד שנים רבות, מסיבה פשטוה – המחירים כיום כל-כך נמוכים, ויש שפע של גז המופק באתרים יבשתיים, שהם זולים יותר.
    – במידה וכן יחליט לפתח את ליוויתן, הרי עלויות הפיתוח ירדו פלאים – חברות הקידוח עומדות ללא תעסוקה וישמחו לקבל כל הזמנה בכל מחיר.
    – הכסף שאמור להגיע לציבור יגיע בעיקר רק לאחר שהבעלים יכסו את הוצאות הפיתוח כפול שלוש. במחירים של היום זה יקח הרבה שנים. כסף זה יגיע בעיקר מתושבי ישראל.
    – תושבי ישראל דווקא יפסידו- הם ישלמו כעת מחיר מופקע עבור בגז, הגבוה בעולם בגלל ההסכמים הקשיחים מול חברת החשמל. זה יתבטא במחיר בחשמל של הציבור.
    – הפיתרון הכי פשוט – לקנות את מניות חברת נובל, המחירים שלה באדמה ולפטר את ההנהלה הנוכחית. הנכס היחיד שמכניס להם כסף זה קידוח תמר. ניתן לרכוש את המניות ביתרות מטבע הזר של בנק ישראל, ולקבל את התשואה הטובה ביותר האפשרית. כך נוכל ליהנות הגז זול לרווחת התושבים.

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-017_A3
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
shaar-013-A3
PrevNext
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד