תחנת הכוח בנתב"ג מיועדת לעבור לשימוש בגז כאשר תושלם רשת החלוקה באיזור
לרשות שדות התעופה תחנת כוח בטכנולוגיה קונבנציונאלית המופעלת כיום בסולר בהספק של 12.4 MW. התחנה מיועדת לעבור לשימוש בגז כאשר תתאפשר תשתית הגז הטבעי והיא תחובר לתשתית חלוקת הגז הטבעי באזור על ידי המחלק סופר אנ.ג'י. תחנת הכוח מורכבת מארבע דיזל-גנראטור בהספק מותקן של 3.1 MW כל אחד.
התחנה שימשה עד כה כמתקן גיבוי לאספקת החשמל מחברת החשמל וכעת מעוניינת רשות שדות התעופה להפעילה לשימוש עצמי.
הטורבינות סונכרנו ביניהם לרשת החשמל ומחוברות למערכת החשמל של טרמינל 3 ולכלל מערכת החשמל של נתב"ג. הטורבינות מקוררות באמצעות מגדלי קירור המשמשים גם את מערך הצ'ילרים לייצור מים קרים למיזוג האוויר של הטרמינל.
מליאת רשות החשמל במשרד התשתיות בראשות מנכ"ל משרד האנרגיה, שאול מרידור והממונה על התקציבים במשרד האוצר, מר אמיר לוי, אישרה בימים האחרונים מתן רישיון לרשות שדות התעופה להפעלת תחנה זו לגיבוי בשימוש עצמי.
כמה גאווה על חשיבה. ניהול ופיתוח משל הממונים הניכבדים….
משל רשות שדות התעופה…..
משל משרד האנרגיה…….
משל ממשלת ישראל…..
משל……..
10…קילומטר מהמקום שורפים גז נקי ויעיל זה למעלה מארבע שנים רצופות….כדי להסתיר בזיון זה אולצה גבעות עולם לרכוש מתקן שרפה פנימי בעלות חצי מליון דולר.
עכשיו….לא רואים ….לא שומעים.
ולמעלה מעשרת משפחות תמימות בישראל …נמקים בעושק המנהלים
והרגולטורים למיניהם…..זה שנים ארוכות.
הטם עתה הגיע הזמן לגלות לאזרחים על שדה הגז והנפט הענקיים הקיימים במרכז הארץ….לא בים…..לא רחוק מהמרכזחם התעשיתיים
רק בריאות.
מה הרבותא לייצר בדיזל גנרטורים, בייצור שוטף, עוד פרומיל מכושר הייצור של החשמל במדינה? המדינה מתהדרת במעבר לאנרגיות חלופיות, כשרק חומר בערה אחד הוא מוקצה אצלה – פסולת, פסולת עירונית וחקלאית. המדינה מטמינה מיליוני טון פסולת, שהערך הקלורי שלה כמחצית מזה של הנפט. תושבי המדינה משלמים בגלל התנהגות זו 1.5 מיליארד ש"ח בשנה, בגין עלות ההטמנה ושווי הדלק המיובא, במקום שימוש בזבל לייצור חשמל.
כל השרים התורניים בכל המשרדים מדברים על הסרת חסמים בירוקראטיים ורגולטורים. קל יותר לדבר מאשר לבצע. הם מחליפים כסאות בקצב משוגע, והפקידים דואגים שהמצב לא ישתנה.
לא מדובר בטכנולוגיה חדשה. כבר פועלות מאות תחנות כוח ששורפות פסולת עירונית וביו מסה, והן כמעט שאינן מזהמות את הסביבה. מקור לפסולת זו נמצא במקום הקרוב ביותר לנתב"ג, במרכז לטיפול בפסולת ביחיריה.
מבלי להיות יותר מידי מעיק.
יש הבדל בין טורבינה ודיזל גנרטור – חבל לרשום את שניהם כאילו הם אותו הדבר
זה עוד יותר חמור! לתומי חשבתי שכאשר הגז יגיע לסביבות נתב"ג יסבו את הדיזל גנרטור לפעול בגז, כמו מנוע של רכב שמונע בבנזין, בהסבה קלה פועל בגז. לבנות תחנת כוח חדשה שפועלת על גז? מנפלאות התבונה.