שלדת הרכב מהווה קונספט ייחודי לפתרון מצוקת החנייה בערים
צילום: אוניברסיטת אריאל
במסגרת פרויקט גמר במחלקה להנדסת מכונות ומכטרוניקה. פיתחו הסטודנטים מוטי שוורץ, פבל חמלניצקי ובנימין כרמי, יחד עם חברת סיטי טרנספורמר, ובהנחייתם של ד"ר אסף פורמוזה מחברת סיטי טרנספורמר וד"ר איציק ספיר מהמחלקה להנדסת מכונות ומכטרוניקה, מערכת בקרה לרכב חשמלי מתקפל, המסוגל להתנייד בכבישי העיר בצורה בטוחה, ולחנות במרחב האורבני בקלות.
הסטודנטים התמודדו עם האתגר בהצלחה ופיתחו את מערכת הבקרה שהוטמעה באבטיפוס והרכב הוצג בתערוכות כגון: Microsoft – Think-Next-, EcoMotion. "הצורך המרכזי עליו רצינו לענות, מסביר ד"ר אסף פורמוזה, הוא ניידות בתווך האורבני בצורה בטוחה ונוחה, המשלבת את בטיחות הנסיעה ברכב עם הנוחות של החניה עם אופנוע".
המרכב של "City Transformer" מהווה פתרון ייחודי לחנייה בערים צפופות, בעזרת מנגנון מתקפל ייחודי, מסוגל המרכב להתקפל מרוחב קונבנציונאלי של רכב (1.6 מ'), לרוחב של אופנוע (1 מ'). מטרת הפרויקט הייתה תכנון וביצוע מודל בדיקת היתכנות לצורת הקיפול הרוחבית ותכנון ומימוש מערכת הבקרה למנגנון הפתיחה והסגירה של המרכב.
מנגנון הרכב מבוסס על סרנים טלסקופיים בעלי יכולת התארכות והתקצרות רוחבית. אופן ההתקפלות וההתארכות מתבסס על כוח החיכוך אשר נוצר בין הגלגל לכביש, כאשר כל זוג גלגלים מקבל זווית כלפי פנים או כלפי חוץ ביחס לרכב (פתיחה – זווית הגלגל כלפי חוץ, סגירה – זווית הגלגל כלפי פנים). המערכת הינה אוטומטית ותהליכי הקיפול והפתיחה מפוקחים בעזרת מערכת חיישנים ובקרה מתקדמת. תהליך התכנון והביצוע של הפרויקט התבצע בליווי צמוד של מהנדסי חברת City Transformer.
"עבודות הגמר של הסטודנטים במחלקה להנדסת מכונות נותנים ביטוי להשכלה הרחבה אותה רכשו במהלך לימודי התואר", אמרה פרופסור עידית אברהמי ראש המחלקה למכונות ומכטרוניקה, "במסגרת זו הסטודנטים מתכננים פיתוחים יישומיים ורלוונטיים לדרישות המציאות בתחומים מגוונים ושונים כמו בריאות, בטחון, תעשיה חקלאות ועוד וכן נעשים שיתופי פעולה עם גורמים מסחריים המעוניינים לתמוך בפיתוחים שהוצגו."
City Transformer, אוניברסיטת אריאל, רכב חשמלי, תחבורה, תחבורה ירוקה,
0537202196