האופוזיציה "נתניהו משלים את ההשתלטות הזרה על הגז הישראלי"
שש שנות סכסוך בין ישראל לטורקיה שהחלו עקב פרשת משט "המרמרה" הסתיימו עם הכרזת ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת טורקיה, בינאלי יילדירים על הסכם פיוס בין המדינות. ההסכם כולל מלבד נורמליזציה בין המדינות לאחר שנים של נתק, החזרת שגרירים ותרגילים צבאיים משותפים גם שיתוף פעולה בתחום הגז הטבעי והאנרגיה
נתניהו אמר במסיבת עיתונאים ברומא כי "ישראל הגיעה להסכם בעל חשיבות אסטרטגית, לביטחון, ליציבות האזורית ולכלכלת המדינה. ארה"ב בירכה על ההסכם, הם חושבים שהוא מאוד יחזק את מדינת ישראל ואת מצבה באזור. אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להוסיף מוקדי יציבות. העולם בטלטלה, המזרח התיכון בטלטלה, והמדיניות שלי היא לייצר מוקדים של יציבות באזור הבלתי יציב, הרוגש והסוער הזה".
"הגז הוא כל כך חשוב והוא טומן בחובו אפשרות של חיזוק המשק הישראלי וקופת המדינה בהון עתק. בהוצאת הגז מהמים כבר טיפלנו, והדבר השני זה יצירת השווקים לאותו גז שאנחנו מוציאים מהמים. אני מזכיר לכם – 60% מכל שקל שיוצא מהמים מגיע לקופת המדינה. מדובר כאן בסכומי עתק, אבל צריכים שווקים. לוויתן יכול לספק גם את השוק המצרי שאנחנו מתכוונים לפעול מולו, אבל לוויתן יכול לספק גם את השוק הטורקי ואספקת גז דרך טורקיה לאירופה, זה דבר אסטרטגי למדינת ישראל".
ח"כ יעל כהן פארן: נתניהו מתפייס עם טורקיה בשביל חברות הגז ויצחק תשובה
"האם נתניהו היה מתפייס עם טורקיה אילולא הלחץ מחברות הגז ויצחק תשובה? עצם העובדה שהדבר היחיד שהניע את ההסכם הוא לחצי חברות הגז צריך להדיר שינה מעיני כל אזרח בישראל. מה שמניע את נתניהו לחתום על הסכם פיוס עם טורקיה היא לא טובת המדינה, אלא טובתו של יצחק תשובה ונובל אנרג'י שלוחצים לקדם את יצוא הגז לטורקיה. לא מעניין את נתניהו שעדין לא החזירו את הנעדרים וגופות החיילים הנעדרים, הדבר היחידי שמעניין אותו זה לשדוד את משאבי הטבע של ישראל ולהעביר אותם לבעלי ממון, בארץ ובחו"ל. אני בעד הסכם פיוס, אך לא בעד הסכם שנכתב עבור חברות הגז. נתניהו נותן את המפתחות לפיתוח מאגר לוויתן לטורקיה ובכך משלים את ההשתלטות הזרה על הגז הישראלי."