אך ציין כי המגמה המסתמנת לצמצום היקף תיקוני החקיקה הנכללים במסגרת חוק ההסדרים מבורכת
שתי העתירות ( בג"ץ 8612/15 ובג"ץ 8895/15 ) אותן הגישו התנועה לאיכות השלטון ועו"ד אביב מוזס עוסקות בשאלה האם חקיקת הרפורמה ברשות החשמל במסגרת חוק ההסדרים לשנים 2016-2015 דינה בטלות בשל פגמים חוקתיים שנפלו בהליך חקיקתה וכן בשאלה האם סעיפים מסוימים ברפורמה אשר הביאו להפסקת כהונתם של חברי רשות החשמל במסגרת הקמת הרשות החדשה דינם בטלות בהיותם חקיקה פרסונאלית פסולה.
שופטי בית המשפט דחה את העתירות בקבעו כי לא הוכח שבהליך חקיקתה של הרפורמה ברשות החשמל נפלו פגמים שיש בהם משום "פגיעה קשה וניכרת בעקרונות היסוד של הליך החקיקה במשטרנו הפרלמנטרי והחוקתי". כמו כן נקבע בפסק הדין של השופטת אסתר חיות כי לא הוכח שהסעיפים שעל פיהם הופסקה כהונתם של חברי רשות החשמל מהווים חקיקה פרסונאלית פסולה.
עם זאת, בית המשפט העליון מתח ביקורת על הדרישה שהוצבה על פי הנטען בפני חבר הכנסת איתן כבל, יו"ר ועדת הכלכלה, להעביר את הרפורמה “as is” בוועדת הכלכלה וציין כי השימוש בכלי הוועדות המיוחדות ראוי לו שיהיה מדוד, זהיר וענייני וכי יש להישמר מפני השימוש בכלי זה כאמצעי לעקיפת הוועדות הקבועות האמורות לשמש כ"אכסניה הטבעית" לדיונים בהצעות חוק ותיקוני חקיקה המצויים בתחום מומחיותן.
לבסוף ציין בית המשפט כי המגמה המסתמנת לצמצום היקף תיקוני החקיקה הנכללים במסגרת חוק ההסדרים היא מגמה מבורכת ויש לקוות כי תמשך.