מערך הניטור של המשרד להגנת הסביבה כולל 25 תחנות ניטור קבועות ו-5 תחנות ניידות בפריסה ארצית
נייידת למדידת זיהום אוויר של המשרד להגנת הסביבה. צילום: אגף לאיכות אוויר
בעקבות מותו המצער של מנכ"ל חברת אינ.פי.סי, קיים חשש כי לא תוארך ההתקשרות עם המשרד להגנת הסביבה, שהחלה ב-2012. החוזה הנוכחי יהיה בתוקף עד סוף אוגוסט, והמשרד יעדכן בהמשך בנוגע לפתרון שגובש.
מאז שנת 2012 מקבל המשרד להגנת הסביבה שירותי רכש, תפעול ותחזוקה לחלק מתחנות ניטור האוויר הפרוסות בארץ מחברת אינ.פי.סי. החוזה הנוכחי בתוקף עד סוף חודש אוגוסט, והמשרד התכוון להאריך את ההתקשרות, שהייתה לשביעות רצונו.
אלא שבעקבות מותו של המנכ"ל זאב רבינוביץ, בחודש שעבר, נקלעה החברה לקשיים. טופסי הארכת ההסכם שהמשרד העביר לה לא נחתמו וקיים חשש כי המשרד לא יוכל להאריך את ההתקשרות. מערך הניטור של המשרד כולל 25 תחנות ניטור קבועות ו-5 תחנות ניידות הנמצאות בפריסה ארצית. מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי הוא פועל בדחיפות גבוהה למציאת פתרון מהיר ויעיל ויעדכן בהמשך על הפתרון שיגובש לנושא.