ההסכם יכלול שיתופי פעולה מחקריים בתחומי טכנולוגיות מים, מחקר בתחום סביבה וקיימות בחקלאות ומדעי הצמח
פרופ' אלי פיינרמן, מנהל מכון וולקני יחד עם עמיתו, ד"ר קוביאשי, חוקר בכיר ב NARO - צילום: מכון וולקני
הסכם שיתוף פעולה ראשון מסוגו נחתם היום בין מכון וולקני לבין National Agriculture and Food Research Organization, (NARO) הגוף המרכזי והגדול ביותר ביפן לחקר חקלאות ומזון. מטרת שיתוף הפעולה המחקרי היא לפתח טכנולוגיות חדשות וגישות מקוריות בתחום המחקר החקלאי במגמה לספק פתרונות, המבוססים על חקלאות ברת – קיימא ושמירת הסביבה, להגדלת כמות ואיכות המזון.
החוקרים ישתפו פעולה בפיתוח זנים בעלי ערך תזונתי גבוה העמידים לעקות, פיתוח שיטות אגרוטכנולוגיות חכמות וחדשניות ובעיקר בנושאים הקשורים בחסכון במים ושימוש במים מושבים תוך ניצול הידע הישראלי כמדינה המובילה בעולם בשימוש במי קולחין לצרכים חקלאיים. הידע והמומחיות שנצברו במכון וולקני מאפשרים היום למדינת ישראל להרחיב שיתופי פעולה עם מדינות רבות בתחום זה, נוכח האיומים האקלימיים, הגברת הצורך במציאת מקורות מים חלופיים, אספקת מזון בכמות ובאיכות גבוהה ביותר.