המתחם החדש לפקולטות לפסיכולוגיה וכלכלה במרכז הבינתחומי בהרצליה מציג בנייה המתחשבת באור השמש וחזית מתקפלת היוצרת תחושה של קופסה מגוננת
תכנון המתחם של הפקולטות לפסיכולוגיה ולכלכלה במרכז הבינתחומי בהרצליה, הציב בפני משרד 'גוטסמן שמלצמן אדריכלות' אתגר – חלקה צרה וארוכה במיוחד המחויבת להכיל מגוון רחב של פונקציות. הפתרון שהוצע בדמות קופסא מלבנית מרחפת, משלב באופן יעיל את הפונקציות השונות בתוך המבנה, מכונן מערכת יחסים דינמית בין המבנה לסביבתו ונשען על עקרונות ארכיטקטורה ירוקה. בשל היותו של הבניין צר וארוך,
בניין הפקולטות לפסיכולוגיה ולכלכלה משתרע על פני 6,000 מ"ר, והתקציב שעמד לרשותו עמד על כ-50 מיליון ש"ח. המגרש שהוקצה לפרויקט היה צר וארוך ברוחב של 12 מטר בלבד ביחס ל- 70 מטר אורך. המענה שהציג המשרד היה בניין מאורך המגיב לממדים ולמגבלות הספציפיות של האתר. לצורך כך, תוכננה חזית צפונית שקופה המנצלת את יתרונותיו של האור המגיע מכיוון זה ויוצרת מערכת יחסים ויזואלית עם הקמפוס. בניגוד מוחלט לצדו הצפוני של הבניין, הפונה אל הקמפוס, החזית הדרומית מתאפיינת במוּצקות ובחלונות צרים ומאורכים המכניסים אור לתוך הבניין תוך מזעור ההשלכות התרמיות הנלוות. החזית מתקפלת והופכת בחלקה העליון לגג ובחלקה התחתון למדרכה, וכך נוצר הרושם שלפיו החזית הצפונית השקופה נעטפת בקליפה מגוננת.
שלוש הקומות הראשונות הובלטו מעל הכביש הפנימי של הקמפוס ויצרו קופסא מלבנית תלויה ומרחפת, מתוך מטרה להגדיל את השטח. זהו המאפיין הבולט שסביבו גובש הקונספט של הפרויקט, כאשר הסיבה הראשונית לעיצובה של הקופסא המלבנית והמרחפת הייתה בעיקר פונקציונאלית.
"תכנון המבנה משקף את מחויבותנו לארכיטקטורה ירוקה, את הרצון לכונן מערכות יחסים דינאמיות וברורות בין המבנים לסביבתם ואת המחויבות לשלב בתוכם באופן הרמוני ויעיל פונקציות המוגדרות בקפידה", אומר האדריכל עמי שמלצמן. "אחת ההחלטות שקיבלנו הייתה ליצור חזית דרומית לכיוון חוץ הקמפוס שתהיה אטומה יחסית עם מעט פתחים, ואליה הצמדנו את כל הכיתות, האולמות ושאר הפונקציות. לעומתה, בחרנו לשחרר את החזית הצפונית ולזגגה בזכוכית שקופה. כך, כל האור של המבנה נפתח לכיוון צפון, ושם מתקבצים הסטודנטים, מה שיוצר הרבה עניין מבחוץ ותחושה מאוד נעימה מבפנים. אלו אזורי התנועה של המבנה מבחינת אור ונוף. אזורים מרווחים ופעילים בהם ניתן לשהות בין השיעורים באופן משוחרר ופתוח, היוצר תחושת שהייה בחלל חיצוני המתמזג עם צמרות העצים שמעבר לזכוכית"