בעוד הקיץ מכה בנו בכל עצמתו, אספנו עבורכם מספר טיפים לשמירה ולשיפור התפקוד של הפאנלים הסולאריים המצויים על גגות בתים ומפעלים רבים בארץ. השמש שמייצרת את האנרגיה יכולה גם לפגוע בה בתנאי מזג אוויר קיצוניים
פאנלים סולאריים מותקנים בכל בית בו יש דוד שמש, אולם לא רק. בעקבות ירידת מחירי התשתיות והחלטות רגולטוריות, אנשים פרטיים רבים וחברות רבות התקינו פאנלים סולאריים לייצור חשמל לצריכה עצמית ולמכירה לחברת החשמל. תחזוקה לקויה של תשתית זו עשויה להביא לקריסת המערכת, להוצאות מיותרות על תיקונים ולאובדן הכנסות של עשרות אלפי שקלים.
האקלים הקיצוני עשוי לפגוע בצורה קשה במערכות הסולאריות. לכן, על מנת למנוע פגיעה אפשרית, מומלץ לבצע את הצעדים הבאים:
1. בדיקה של פתחי האוורור של הממירים, המשנים את מתח הפאנלים הסולאריים למתח המתאים לרשת החשמל, של 220 וולט. יש לוודא שאין חסימה של פתחי האוורור, על מנת לאפשר זרימת אוויר רציפה שתמנע התחממות לא סבירה של האוויר בממירים.
2. בדיקת טמפרטורה בארונות בהם מצויים לוחות חשמל – יש לוודא שאין התחממות של חיבורי חשמל בארונות חשמל כתוצאה משינויים בכבלים הנובעים משינויי טמפרטורה ומהתחממות של מפסקי ומגעי חשמל.
3. יש למנוע היווצרות הפרשי טמפרטורה על גבי הפאנלים – יש לוודא שאין הצללות או פריטים כלשהם שמכסים את הפאנלים. ההצללה החלקית עלולה ליצור הפרשי טמפרטורה קיצוניים על פני הלוחות שעלולים ליצור הפרשי מתחים שלאורך זמן עלולים להביא לתקלה.
אבינועם לוי, מנהל טכנולוגיות חטיבת האנרגיה (CTO) סולארפאוור- אורד: "כבר בשלב התכנון חשוב יש לתת את הדעת לתנאים האקלים הקיצוניים והייחודיים שבישראל. לכן, חשוב שגם שלב התכנון וגם שלב הביצוע יעשו על ידי חברה ישראלית מנוסה ומוסמכת, שמכירה את כל הבעתיות שבאקלים הקשה של ישראל, הנע בין קרות בחורף לטמפרטורות גבוהות של מעל 40 מעלות בקיץ."
שחרור המכסות לשדות סולארים על ידי המדינה, יחד עם האטרקטיביות הכלכלית הגדולה של שיטת ה'מונה נטו' המייצרת החזר של מעל 10% לשנה, יצרו גידול עצום בהשקעה הסולארית בישראל. את השדות הללו יש לתחזק בקפדנות על מנת לשמר את תפוקת האנרגיה גבוהה ויציבה, רצוי במסגרת חבילות שירות של אחת מהחברות המוכרות.