הפאנל שעסק בטכנולוגיות מים וסניטציה שפך אור על סוגיות כגון הבטחת גישה למים נקיים וראויים לאוכלוסיות ברחבי העולם, האתגרים המרכזיים בתחום בעשור הקרוב, חדשנות טכנולוגית ואופן ההטמעה בשוק של טכנולוגיות מים חדשות. בישראל יש שילוב מנצח של ניסיון עשיר בתחום, הכולל פרויקטים לאומיים וחברות ותיקות, לצד סטארט אפים המפתחים טכנולוגיות חדשניות וייחודיות, כגון אלה בהם אנו משקיעים ומלווים כחממה טכנולוגית. יש לנו כמדינה את היכולת להעלות תרומה חשובה לעמידה ביעדי הפיתוח בר-קיימא של האו"ם.
ביום שני האחרון (20/11) נערך במרכז הבינתחומי הרצליה יום עיון "היעדים לפיתוח בר-קיימא של האו"ם ל-2030"UN Sustainable Development Goals , בהובלת ביה"ס לקיימות מייסודן של החברה לישראל, כיל ובזן, בשיתוף עם משרד החוץ והאגודה לפיתוח בינלאומי-סיד ישראל. את המושב שעסק מים וסניטציה, הנחה רואי ויזנר, מנכ"ל חממת האצ'יסון כנרות, המלווה ומשקיעה במיזמים בתחום המים והקלינטק. חלקו הראשון של יום העיון כלל פאנל שגרירים בהנחיית הגב' ליביה לינק-רביב ממשרד החוץ, בו נטלו חלק שגריר יפן, שגריר מקסיקו, שגריר נורווגיה והנספח המדעי של איטליה.
פאנל זה עסק בהתמודדות של המדינות השונות עם יעדי הפיתוח של האו"ם. נציג בולט נוסף, אשר נכח ביום העיון, הוא סגן נשיא לקיימות של ענקית המזון האיטלקית "ברילה" המבקר בארץ בימים אלו לבחינת שותפויות שונות.
לדברי רואי ויזנר מנכ"ל חממת האצ'סון כנרות, "הפאנל שעסק בטכנולוגיות מים וסניטציה שפך אור על סוגיות כגון הבטחת גישה למים נקיים וראויים לאוכלוסיות ברחבי העולם, האתגרים המרכזיים בתחום בעשור הקרוב, חדשנות טכנולוגית ואופן ההטמעה בשוק של טכנולוגיות מים חדשות. בישראל יש שילוב מנצח של ניסיון עשיר בתחום, הכולל פרויקטים לאומיים וחברות ותיקות, לצד סטארט אפים המפתחים טכנולוגיות חדשניות וייחודיות, כגון אלה בהם אנו משקיעים ומלווים כחממה טכנולוגית. יש לנו כמדינה את היכולת להעלות תרומה חשובה לעמידה ביעדי הפיתוח בר-קיימא של האו"ם".
האם רצוי וכדאי לתת רשימת רעיונות ופטנטים כדי לקדם קשרים בין ממציאים למוציאים לפועל
בחוברת תשתיות, לי לדוגמא רשימה של 25 פטנטים ורעיונות כאלה