גיא ישראל מנכ"ל NEXTCOM , בהמשך לדו"חות טובים – אופטימי לגבי צמיחה בתשתיות לאנרגיה סולארית, פחות אופטימי לגבי תחום התקשורת ומחפש להתרחב לתחומים נוספים; המניה זינקה פי 2.6 בשנה
חברת NEXTCOM הציגה תוצאות טובות לרבעון הראשון של השנה – ההכנסות עלו ב-57% ל-118.8 מיליון שקל, לעומת הכנסות של כ-75.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. NEXTCOM היא חברה קבלנית שפועלת בשני תחומים עיקריים – הקמת תשתיות לאנרגיה מתחדשת והקמת תשתיות של תקשורת בתחום של הדור ה-5 וברשת הסיבים אופטיים. "הפעילות שלנו בתחום הפאנלים הפוטו וולטאים (PV) צמחה משמעותית מדובר בתחום שתפס תאוצה בשנה – שנתיים האחרונות, וזה מתבטא בהכנסות". אומר גיא ישראלי מנכ"ל נקסטקום ובעל השליטה.
התוצאות הטובות אמנם הפתיעו בעוצמתן ומניית החברה זינקה 16%, אבל NEXTCOM מצליחה לצמוח בצורה מרשימה בשנתיים האחרונות בתחום האנרגיה הסולארית ולמעשה הצליחה להתגבר על המשבר מול משרד הביטחון שהוציא אותה מרשימת הספקים המורשים על רקע חשדות למעשים פסולים.
חילקתם את ההכנסות בדוח לסגמנטים של תקשורת, ואנרגיה מתחדשת – מה צפי הצמיחה בסגמנטים הללו?
"למעשה השנה זו פעם ראשונה שחילקנו את הדו"ח למגזרים של אנרגיה מתחדשת ותקשורת – ההכנסות מהתחומים הללו מתחלקות כמעט בחצי חצי. בתחום התקשורת אנחנו מסתכלים קדימה, על עוד פעילויות חדשות, ומנסים כל הזמן להרחיב את קהל הלקוחות. לגבי צמיחה בתחום התקשורת, אני חושב שהקצב בו אנחנו מתקדמים זה הקצב שנמשיך לעמוד בו, כלומר אני לא חושב שהתחום הזה יצמח יותר מידי בזמן הקרוב".
"שוק התקשורת עצמו הוא עדיין שוק 'עני'. אם אני מסתכל על התוצאות של פרטנר וסלקום אז אפשר לראות שיש התאמה בין ההכנסות שלנו לשלהן. הן לא צומחות וגם אנחנו לא. וזה נורא עצוב, אחרי הכל מדובר בלקוחות שלנו. ברגע שהן תצלחנה לפצח את שוק התחרות ולנסות לא להרוג אחת את השניה, ובמידה ו ויתחילו להרוויח, או אז פעילות התשתיות דור 5 תגדל – וכך גם אנחנו נהנה מזה, אבל זה עוד לא שם, אין מה לעשות".
בתחום האנרגיה המתחדשת העתיד יותר מזהיר?
"אני חושב שכן, כי למדינת ישראל יש אג'נדה להתקדם בתחום הזה, וגם התכנית האנרגיה מתחדשת של ג'ו ביידן נשיא ארה"ב משפיעה. בישראל מקורות האנרגיה המתחדשת מסתכמים בפחות מ-10%, דיברו על זה שב-2030 נגיע ל-30%, כלומר ישראל תכפיל פי שלוש את מקורות האנרגיה המתחדשת, אז זה יגיע או מתחום הרוח או מתחום השמש לכן אני חושב שהתחום הזה נראה טוב – ויעשה טוב גם לנו".
"בסגמנט הרוח יש לנו שתי פרויקטים מרכזיים, פרויקט טורבינות הרוח בעמק הבכא והכרה לראשונה בהכנסות מפרויקט טורבינות הרוח בראשית. ויש כמה פרויקטיים עתידיים נוספים שעומדים על הפרק, ועדיין לא יצאו להצעת מחיר, כמו למשל פרוייקט עם אנלייט אנרגיה עם היקף ההכנסות לא גדול, שצפוי להסתכם בכמה עשרות מיליונים בודדים. פרויקט נוסף שעומד על הפרק הוא של חברת אנרג'יקס באזור מגד'ל שמס, בהיקף של סביב ה-120 מגה ועוד מספר פרויקטים קטנים. מדובר בתחום מאוד מצומצם, לעומת תחום הפאנלים הפוטו וולטאים שהוא תחום מאוד רחב"
הצמיחה שלכם היא אורגנית לחלוטין, אתם חושבים על מנועי צמיחה נוספים?
"אני מסכים, הצמיחה היא אורגנית לחלוטין. כשגייסנו אג"חים שאלו אותנו לגבי מטרת הכסף, אז מטרה אחת הייתה עבור צמיחה אורגנית, והמטרה השנייה הייתה לחפש צמיחה לא אורגנית, כלומר לרכוש חברות נוספות. זה לא פשוט, היום כל אחד שיש לנו שני טנדרים ושלושה עובדים חושב שהוא שווה לפחות 40-50 מיליון שקל, אז רכישה זה לא אירוע קל – עד היום לא הצלחנו אבל זה לא אומר שאנחנו לא מוכנים לצעד הזה".
אז ניסיתם להתרחב והמגעים לא צלחו?
"אפשר לומר, אבל לשמחתנו הצמיחה האורגנית הייתה כזאת גדולה שגם אותה היה צריך להכיל. אנחנו מחפשים חברה אחת שתהיה קשורה לתחומים שלנו – שלא נצטרך לנהל אותה בעצמנו, אלא לנהל אותה במשותף עם החברה הנרכשת. אנחנו מקבלים הצעות אבל זה עוד לא צלח. אנחנו מחפשים חברות גם בתחום האנרגיה המתחדשת, וגם בתחום התקשורת".
בחזרה למגמת הצמיחה האורגנית המרשימה שלכם, איך תשמרו עליה?
"זו שאלת מיליון הדולר, בואי נגיד שזה המרוץ הבלתי נגמר והבלתי נספק של חברות שמתעסקות בפרויקטים. זה נחמד שאנחנו מצליחים כרגע, אבל ככל שאנחנו עולים במדרגות זה נהיה קשה יותר, המדרגות הופכות תלולות. יש לנו כל מיני פעילויות בתחומי התקשורת והאנרגיה המתחדשת, אנחנו בהחלט מחפשים עוד פעילויות שהם לא מאותם תחומים, המטרה היא תמיד לחפש פעילויות ותחומים נוספים. אני מעריך שגם הצמיחה הלא אורגנית תהיה חלק מהעניין באיזשהו שלב.
יש פעילות שאתם מנהלים והיא פחות משתלמת עבורכם?
"בדרך כלל אם יש אלמנט פחות משתלם הוא יכול להיות בתמחור, בפרויקט מסוים או בניהול – זה לא שיש לנו פעילות מדממת כלשהי, פעילות מדממת שאי אפשר לתקן היא באמת לא מעניינת, אז אנחנו יודעים לסיים אותה גם תוך כדי תנועה במידת הצורך".