דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
איקאה וקרן רוקפלר מתכננות לגייס 10 מיליארד דולר בהשקעות מסוכנויות פיתוח בינלאומיות. המטרה: הקמת פרוייקטים של אנרגיה מתחדשת בהודו, ניגריה ואתיופיה וחילוץ כמיליארד אנשים מעוני אנרגטי
tashtiot 24 ביוני 2021 22:07 אין תגובות
איקאה וקרן רוקפלר מתכננות לגייס 10 מיליארד דולר בהשקעות מסוכנויות פיתוח בינלאומיות. המטרה: הקמת פרוייקטים של אנרגיה מתחדשת בהודו, ניגריה ואתיופיה וחילוץ כמיליארד אנשים מעוני אנרגטי
צילומים: צבי זוסמן
ן

 
קרנות איקאה ורוקפלר יבצעו את ההשקעות הגדולות ביותר שלהן עד כה ויקימו קרן למימון פרויקטי אנרגיה מתחדשת בהיקף של מעל 10 מיליארד דולר. מטרת הפרויקטים, שהיקפיהם יהיו קטנים עד בינוניים, היא לחלץ מעל מיליארד אנשים מעוני אנרגטי.
כל אחת מהקרנות תזרים 500 מיליון דולר בהון סיכון, כאשר היעד הוא למשוך עוד השנה 10 מיליארד דולר בהון נוסף מסוכנויות פיתוח בינלאומיות. בשלב הבא ייפתחו הפרויקטים גם למשקיעים מוסדיים, בניסיון להרחיב את ההשקעה באנרגיה מתחדשת למדינות כמו הודו, ניגריה ואתיופיה.
"זה יכול להיות ישים מבחינה מסחרית. ישנו סיכון של מיליארד דולר שנלקח מראש, והוא יכול להזרים השקעות של עשרות מיליארדי דולרים. אנחנו לא מהמרים פה. ראינו שזה עובד בהודו. אנחנו יודעים מה צריך לעשות כדי להצליח", ציין רג'יב שאה, נשיא עמותת רוקפלר.
 
פר הגנס, מנכ"ל קרן איקאה הוסיף כי היא מציעה "הזדמנות משמעותית מאוד" להתמודד עם שניים מהאיומים הגדולים ביותר הקיימים במדינות המתפתחות: עוני ושינוי אקלים. השקעה באנרגיה מתחדשת הפכה לעסק רציני באירופה ובארה"ב, אך בכוונת פלטפורמת איקאה־רוקפלר לעשות משהו דומה באמצעות פרויקטים בהיקף מצומצם יותר, בשווקים המתעוררים. המטרה היא לפתח פרויקטי אנרגיה מתחדשת ניתנים להפצה, ולא תחנות כח מרוכזות, זאת בעיקר בצורת פרויקטים מיני־סולאריים אך גם פרויקטים מיקרו־הידרואלקטריים.
העמותות מסרו כי כבר חתמו על הסכמים עם התאגיד הבינלאומי למימון, המשוייך לבנק העולמי ועם תאגיד הפיננסים הבינלאומי האמריקאי, והתקווה היא שהמעורבות של איקאה תוביל לתמיכה של ארגונים דומים באירופה.
המטרה שהציבו היא להשיג מימון של 10 מיליארד דולר עד סוף השנה מסוכנויות פיתוח שיצטרפו למיליארד הדולר הראשוניים שהשקיעו. בשלב הבא יזמינו העמותות גם משקיעים מוסדיים לסייע במימון פרויקטים מסוימים.
להערכתו של שאה, הפלטפורמה עשויה לצמוח בסופו של דבר ל־100 מיליארד דולר או אפילו לטריליון דולר באמצעות "מינוף ההון הפילנתרופי במטרה להשיג הון מסחרי".
מניסיונו כבכיר בממשל אובמה, שהשתתף בוועידות פריז וקופנהגן לשינוי אקלים, שאה מודה כי ראה "הרבה התחייבויות וכוונות טובות, אבל רק מעט ביצוע".
"יש ליוזמה הזו את ההזדמנות להפוך להשקעה המשמעותית והגדולה ביותר שמכוונת לשתי מטרות: לחלץ אנשים מעוני בצורה ידידותית לסביבה", אמר.
לפי הגנס, עמותת איקאה, שהוקמה על ידי ענקית הרהיטים כדי להגן עליה מפני השתלטות וכדי להשקיע בפרויקטים נגד אי־שוויון, מתייחסת לעוני אנרגטי כאל המכשול הגדול ביותר לצמיחה במדינות העניות.

בשיתוף שורת הרווח

שתי העמותות הציבו גם יעד לצמצם במיליארד טונות את פליטות הפחמן הדו־חמצני, כאשר כלל הפליטות העולמיות ב־2020 עמדו על כ־34 מיליארד טונות, ולחלץ את אותם מיליארד אנשים מעוני אנרגטי עד סוף העשור. שאה הודה שהמגפה עיכבה את הפיתוח במדינות העניות בכשני עשורים וכי קיים צורך רב בעידוד צמיחה כלכלית בצורה ידידותית לסביבה במדינות הללו. "עכשיו הגיע הזמן לפעול", הדגיש.
Print Friendly, PDF & Email
איקיאה פר הגנס רג'יב שאה רוקפלר

editor tashtiot |להציג את כל הפוסטים של tashtiot


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-017_A3
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
shaar-013-A3
PrevNext
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד