דו"ח שנערך ע"י חברת הייעוץ והמחקר האמריקאית Startup Genome בחן את תעשיית הקלינטק בעולם ודירג את תל אביב במקום ה-2
דו"ח שנערך ע"י חברת הייעוץ והמחקר האמריקאית Startup Genome בחן את תעשיית הקלינטק ודירג את תל אביב במקום ה-2. הדו"ח אסף נתונים מ-3 מיליון סטארטאפים ב-280 ערים בעולם בתחומים של לוגיסטיקה, תחבורה ואנרגיה מתחדשת.
קלינטק (Clean Technology) הוא מושג שצמח בתחילת שנות ה-2000 ומתאר את שלל הטכנולוגיות והשירותים להפחית את ההשפעות השליליות על הסביבה, למשל באמצעות טכנולוגיות בתחומי האנרגיה המתחדשת, המיחזור, התחבורה, שימוש במים אפורים ועוד.
חשוב לציין שכבר ב-2020 הבורסה לניירות ערך השיקה את מדד "ת"א – קלינטק" שכולל יותר מ-20 חברות ישראליות שעוסקות בתחום זה
תחת מטריית הקלינטק צמח גם מושג הקליימטק (Climate Tech)- סטארטאפים שעוסקים/מפתחים טכנולוגיות סביבתיות להפחתת גזי חממה, טיפול בהשפעות השליליות של משבר האקלים ועוד. למעשה, מדובר במונח שמאגד את כל הטכנולוגיות שמסייעות להתמודד עם משבר האקלים ולהילחם בו.
למקום הראשון בדו"ח הגיע עמק הסיליקון בקליפורניה, אבל תל אביב הגיעה למקום השני והמכובד (לפני לונדון, סטוקהולם, לוס אנג'לס וערים אחרות) בעיקר בזכות פיתוח של פתרונות יעילים המותאמים למשאבים הקיימים בתחומים החקלאות, ניהול הפסולת, אנרגיה נקייה וטיפול במים.
ב-6 קטגוריות שונות (ביצועים, ניסיון בהפעלה וידע) שבדקו את הפוטנציאל של פיתוח וקידום חברות קלינטק, תל אביב הגיעה למקום ה-1 ושובחה בזכות היותה "אחת הבירות המובילות בעולם בטכנולוגיה ובחדשנות".
ז'אן פרנסואה גוטייה, מנכ"ל חברת Startup Genome שכתבה את הדו"ח טוען שחדשנות יזמית היא אלמנט חיוני לצורך ניצחון במאבק העולמי במשבר האקלים, כך שישראל נחשבת ובצדק לאחת מבירות הקלינטק העולמיות הודות ל-2 אלמנטים:
- יותר מ-600 חברות קלינטק שקיימות בה כיום
- זינוק בכמות של חברות הסטארט-אפ והטכנולוגיה שעוסקות בפתרונות אקלימיים וסביבתיים
עם זאת, נכון ל-2022 רק כ-7% מההשקעות בישראל הן בתחום הקלינטק, זאת למרות שתחום הקלינטק נחשב למהפכה הטכנולוגית החשובה ביותר כיום – מה שמוריד את סיכוייה של תל אביב להתברג במקום הראשון העולמי.