רשות החשמל ומשרד האנרגיה גיבשו תכנית אופרטיבית להגעה ליעדים שנקבעו לשנת 2025 ולשנת 2030 לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות
רשות החשמל ומשרד האנרגיה גיבשו תכנית אופרטיבית להגעה ליעדים שנקבעו לשנת 2025 ולשנת 2030 לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות
לפי התכנית עד שנת 2025 20% מייצור החשמל יהיה מאנרגיות מתחדשות ועד שנת 2030 -30%. בתכנית הוצגו צעדי המדיניות שיאפשרו הגעה ליעדים אלו שחולקו ל-3 תחומי פעילות, כאשר בכל אחד מהם גובשו צעדי מדיניות (בסה"כ גובשו 50 צעדי מדיניות) שיאפשרו הסרה של חסמים וקידום הקמה של אנרגיה מתחדשת:
- מדיניות ורגולציה – התנעת תהליך אחיד להקמת מערכות של אנרגיה מתחדשת, מימוש צעדים לטיוב של רגולוציה בערוצים השוני, חיוב של הקמת מתקני אנרגיה מתחדשת בבניינים חדשים, הקמת פורום של יזמים לזיהוי והסרה של אתגרים ועוד.
- רשת החשמל – מימוש צעדים להאצת ההקמה של רשת ההולכה בחשמל, המשך עבודת הוועדה להסרת חסמים לצורך הקמת רשת זו, קידום של הליכי תכנון לקווי חשמל חדשים, ביצוע פיילוטים למתחמים עצמאיים בתחום האנרגיה, קידום האסדרות ועוד
- מיצוי אופטימלי של פוטנציאל השטח – קידום התחום האגרו-וולטאי, עידוד הרשויות המקומיות להקים בשטחן פרויקטים בתחום האנרגיות המתחדשות, בחינה של מגבלות הקרקע, קידום של אתרים שאותרו ע"י משרד האנרגיה במסגרת תמ"א 41 ועוד.
התכנית מציגה את תמונת המצב הנוכחית, את ההספקים הנדרשים לעמידה ביעדים שנקבעו, את המתווה האסדרתי הדרוש לשם כך בהתאם למאפיינים הייחודים לישראל ואת ההליכים הנדרשים ליישום מתווה זה (למשל, הגדלת פוטנציאל הקליטה של רשת החשמל ותמיכה ביציבות של מערכת החשמל). בנוסף, התכנית כוללת נושאים נוספים הדורשים מענה מצד רשות החשמל כדי להתמודד עם האתגרים הנובעים משילוב אנרגיות מתחדשות באופן משמעותי במשק החשמל, למשל פיתוח תשתית הרשת ושימת דגש על הולכה וקידום של מתקני אגירה.
בתכנית מפרטת רשות החשמל את הצעדים שהיא מתכננת בכל אחד מתחומים אלו בכדי להגיע ליעדים שנקבעו, מפרטת את ההספק של ייצור האנרגיה בכל אחד מהם, מסבירה את האפשרויות השונות לצורך השלמת פערי תכנון (במידה ויהיו) ואת הכלים שבהם תשתמש ומעריכה את לוחות הזמנים ליישום של צעדים אלו. בנוסף, תכנית זו תיבחן באופן שוטף מול היעדים ותעודכן בהתאם ליישומם.