עודף ייצור, עודף היצע וייצור לא תחרותי מכריח קרוב ל-90% מיצרניות הפולי סיליקון הסיניות לחדול מייצור – כך על פי חדשות המתפרסמות בסוף השבוע בסין
90% מיצרניות הפוליסיליקון בסין מפסיקות לייצר
עודף ייצור, עודף היצע וייצור לא תחרותי מכריח קרוב ל-90% מיצרניות הפולי סיליקון הסיניות לחדול מייצור – כך על פי חדשות המתפרסמות בסוף השבוע בסין. רק קומץ יצרניות ממשיכות להפעיל מפעלי ייצור סיליקון, אבל ברמות תפעול נמוכות. GCL-Poly, דאקו ואסיה סיליקון הן יצרניות הפוליסיליקון היחידות שממשיכות לייצר למרות מחירי שוק נמוכים עד כדי מחירי הפסד. יצרניות הפוליסיליקון מדווחות מזה זמן רב שפעילותן נפגעת מעליית הייבוא של פוליסיליקון מהמערב (בעיקר אירופה וארה"ב המייצאות 56% מהסיליקון המעובד בסין). דיווחים שונים מעידים על עלייה של 26% בייבוא מתחילת השנה.
יצרנית הפוליסיליקון הגדולה בסין -GCL-Poly דיווחה לאחרונה על ירידיה משמעותית בייצור מכמעט 13,000 מגה טון ברבעון השני של 2012 ל-7,631 מגה טון ברבעון השלישי השנה. משלוחי פוליסיליקון ירדו בהתאם לירידה בייצור כש-GCL-Poly דיווחה על משלוחים של 657 מגה טון בלבד ברבעון השלישי לעומת 5,971 מגה טון ברבעון השני. LDK סולאר שייצרה בעבר 17,000 מגה טון פוליסיליקון לשנה סגרה לאחרונה את חטיבת הייצור שלה. החברה אמרה ששדרוגים טכנולוגיים שיפחיתו משמעותית את עלויות הייצור מוטמעים במפעליה. אולם חידוש הייצור לא צפוי לפני החצי השני של 2013. דאקו ניו אנרג'י, יצרנית קטנה וחדשה יחסית, אך בעלת טכנולוגיות ייצור מתקדמות, דיווחה לאחרונה שהשינוע ברבעון הרביעי של 2012 יהיה נמוך בקרוב ל-50% לעומת הרבעון אשתקד. נציגי החברה אף הוסיפו ואמרו כי החברה אינה מסוגלת לייצר רווחים במחירי השוק הנוכחיים כיוון שקיבולת הייצור שלה מונעת מהחברה לייצר כמויות קטנות במחירים תחרותיים. משמעות העניין היא של'דאקו אנרג'י' עולה יותר לייצר פחות.
אך התופעה אינה יחודית לסין. חברות פוליסיליקון מסביב לעולם סובלות ממחזורי מכירות נמוכים וצניחה במחירים. תכניות התרחבות שהיו ליצרנית הקוריאנית OCI נעצרו לאחרונה, בעוד היצרנית הגרמנית וואקר Wacker הודיעה כי תשהה את תחילת העבודה במפעל החדש הנמצא בשלבי הקמה בארה"ב. יצרנית הוואפרים הקטנה PV Crystalox הודיעה לפני עשרה ימים (13.12.12) שתסגור סופית את מתקן ייצור הפוליסיליקון שלה בגרמניה וכן שהעבודות בו הושעו מספר חודשים קודם לכן.
אף על פי כן, יצרניות חדשות עדיין מתחילות את פעילותן. חברות כמו קאטאר סולאר טכנולוג'יז (QSTec) סיימה לאחרונה את שלב הסגירה הפיננסית של מיליארד דולאר לטובת הקמת מפעל ייצור פוליסיליקון במטרה לפתח את תעשיית ה-PV במדינות ערב מחד ולהפוך לספקית בינלאומית מאידך.
מקורות בארץ בתחום הסולארי קבעו כי משבר הייצור הנוכחי מהווה נדבך נוסף במלחמת הסחר בין סין וארה"ב שהתחילה עם הטלת היטלי ייבוא והגנה על רכיבים סולאריים סיניים בארה"ב והטלת היטלים דומים בסין על סוגים שונים של סיליקון המיובאים מאירופה, ארה"ב וקוריאה. לדברי מקורות, תעשיית הפוליסיליקון בסין מתחילה להתנהל כקרטל שמטרתו בלימת צניחת המחירים, וכפי שהתפרסם בפורטל תשתיות, מחירי הסיליקון יעלו ויעלו את מחירי ייצור המודולים הסולאריים. האם תהיה לכך השפעה על מחירי מודולים לצרכן הקצה – קשה לקבוע, וזאת עקב עודף המלאי הקיים גם כך במחסני יצרניות הקומפוננטים, והתחרות הקשה הקיימת בתעשייה גם כך.