המספר השאפתני נובע בין השאר מתוכנית ממשלתית להגברת ההתקנות בתחום הביתי וכן בתגמולים משלתיים לחברות המובילות בתחום
הודו: עד 2017 נתקין 10 ג'יגה וואט של אנרגיה סולארית
הודו עתידה להתקין במהלך 2013 1.3-1.4 ג'יגה וואט של הספק סולארי, כך עולה מדיווח של אתר הייעוץ מרקום קאפיטל. המספר השאפתני הופך שאפתני אף יותר לנוכח העובדה כי כיום מותקן בהודו הספק כולל של 1.2 ג'יגה וואט, סכום שהיה אמור להיות גבוה יותר אך סבל מעיכובים בשלל מדינות מחוז מסיבות רגולטוריות וסטטוטוריות.
לצד המספר המרשים, מועמת האנרגיות המתחדשות ההודית גיבשה לאחרונה מסמך חדש הקובע כי ד 2017, הודו מעוניינת להתקין לא פחות מ-10 ג'יגה וואט, תוך התמקדות בשוק הביתי, כולל הטמעה של תכנים בקרב התושבים על השימוש והאיכויות של אנרגיה סולארית. מרבית הפרויקטים עשויים להתמך על ידי קרן ממשלתית שהוקמה לטובת קידום התעשייה הסולארית במדינה.
עם זאת, ראוי לציין כי השוק הסולארי בהודו סובל כעת מאי סדר שנובע בעיקר ממלחמת הסחר בין סין למערב באשר ארגון הסחר העולמי עתיד להתיר את הסוגיה הבוערת רק בהמשך. החלטות אלו עשויות להשפיע באופן עמוק על ייבוא הפאנלים שאמורים להוות את התשתית לצמיחה העתידית בתחום הסולארי.
בתוך כך התפרסמו ידיעות על כך שהודו הצליחה לעמוד ביעדי האנרגיה המתחדשת שלה ב-3 השנים האחרונות כשהתקינה לא פחות 10,431 מגה וואט, זאת על אף שיעדיה המקוריים עמדו על 9623 מגה וואט בלבד. עד כה, הודו התקינה סך של 26,920 מגה וואט של אנרגיה מתחדשת, המדינה ההודית המובילה בתחום המתחדשות היא טאמיל נאדו עם התקנות של 3113 מגה וואט, אחריה מגיעה עם ג'ואגרט עם 2389 מגה וואט ואת המקום השלישי תופסת רג'סטאן המדברית עם 1930 מגה וואט.