במסגרת מו"מ שהתקיים בין הצדדים קיבלה אנלייט אופציה לרכישת אחזקותיה הסולאריים של אורמת בישראל תמורת כ- 800 אלף שקל
אנלייט רוכשת את החטיבה הסולארית של אורמת
אנלייט אנרגיה מתחדשת הנמצאת בבעלות שאול אלוביץ, מדווחת היום (א') על משא ומתן עם אורמת לרכישת פעילות פיתוח הפרויקטים הפוטו-וולטאים של אורמת בישראל. במסגרת המשא ומתן חתמו החברות על הסכם הבנות עקרוני, לפיו הוענקה לאנלייט אופציה לרכישת אחזקותיה של אורמת בתאגידים המחזיקים בפרויקטים תמורת כ- 800 אלף שקל, אשר ישמשו כבסיס התשלום וכמקדמה לרכישת הפרויקטים.
מרבית פרויקטים אלה נמצאים כעת בשלבי ייזום מתקדמים, אולם טרם השלימו את מלוא ההליכים הרגולטוריים והתכנוניים לשם הקמתם. במידה ויזכו בעתיד לכל האישורים הדרושים, מימושם בפועל על ידי החברה יהיה כפוף לתשלום תמורה נוספת, המשקפת בעיקרה מרכיב פרמיה מוגבלת , אשר מותנית בהיקף הספק הפרויקטים אשר ימומשו בפועל.
לאורמת פעילות פיתוח המרוכזת במספר תאגידים ייעודיים (SPVs) אשר עוסקים בייזום פיתוח ורישוי של מערכות ומתקנים פוטו-וולטאיים בינוניים, מעל 50 קילו-וואט המתחברים לרשת החלוקה, ומתקנים גדולים המחוברים לרשת ההולכה. אחזקותיה של אורמת בתאגידים נעות בין 51% ל- 100% כשבמרבית הפרויקטים מתייחס המשא ומתן לרכישת מלוא אחזקותיה של אורמת.
גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט אנרגיה מתחדשת אמר היום כי "הרכישה היא חלק מאסטרטגית הגידול של החברה הכוללת השקעה רציפה במיזמים חדשים תוך ניצול יכולותיה המוכחות של אנלייט בפיתוח פרויקטים והבאתם לידי בשלות. מדובר בפרויקטים סולאריים איכותיים שנפעל להמשך פיתוחם והקמתם, מתוך הכרה כי לישראל יתרון יחסי ברור בהמשך קידום פרויקטים יזמיים בתחום הפוטו-וולטאי, בשל רמות הייצור הגבוהות בארץ ומהירות חיבור מתקנים אלה לרשת החשמל. להערכתנו, צבר העסקה משקף פוטנציאל משמעותי להמשך מימוש פרויקטים סולאריים בישראל על ידי החברה בשנים הקרובות".