מנכ"ל וודסייד, פיטר קולמן, הבהיר כי לא יאושר ייצוא הגז מישראל עד ה-30 ביוני 2013 הרי שעסקת הענק עם שותפות לוויתן, תבוטל
מנכ"ל וודסייד לממשלת ישראל: אשרו הייצוא או שנפרוש מלוויתן
בתמונה: פיטר קולמן, מנכ"ל וודסייד בפגישתו עם שר האנרגיה סילבן שלום
מנכ"ל וודסייד, פיטר קולמן, הבהיר כי אם לא יאושר ייצוא הגז מישראל עד ה-30 ביוני 2013 (בעוד שלושה שבועות מהיום) הרי שעסקת הענק עם שותפות לוויתן, תבוטל. כזכור, וודסייד האוסטרלית חתמה על הסכם רכישה של 30% מהמאגר בכדי להפוך לקבלנית הייצוא ממנו, תחום בו היא נחשבת למומחית עולמית. בתוך כך, מדיווחים בעיתונות האוסטרלית עולה כי המשא ומתן בין וודסייד לשותפות במאגר עלה על שרטון לנוכח התשלום בסך של 550 מליון דולר.
בדבריו לעיתון האוסטרלי ציין קולמן כי הוא סמוך ובטוח כי העסקה תצא אל הפועל אך המשיך ואמר כי ללא אישור הייצוא עד סוף החודש, העסקה תבוטל. בכך שומר לעצמו קולמן את ההזדמנות לחבוש שני כובעים. בכובע האחד הוא מבקש להלחיץ את הממשלה הישראלית ולזרז אותה בהחלטתה על נושא הייצוא בעוד שבכובע השני הוא מבהיר כי לא יוותר בקלות על האוצר המצוי במאגר לוויתן.
בעיתונות האוסטרלית גם ידעו לצטט את השינויים האחרונים שחלו בחוות הדעת של שר האנרגיה, סילבן שלום, בדבר הפחתת עתודות הייצוא והשארת 540 BCM עבור צרכי המשק המקומי. קולמן, לעומת זאת, לא ציין באוזני המראיין מהי הכמות המינימלית שתדרש בכדי שהעסקה תעמוד על כנה. משמעות נוספת לדבריו של קולמן עשויה להיות קשורה לפרסומים אודות האפשרות שישראל תייצא את הגז שלה שלא דרך מתקני LNG (תחום ההתמחות של וודסייד) אלא דרך צינור תת ימי שיחבר את ישראל עם טורקיה ויוון עד לאירופה. מהלך כזה עשוי לייתר את יתרונה של וודסייד, דבר שיביא לביטול העסקה.
האם ממשלת ישראל תצליח להעביר את אישור מסקנות ועדת צמח בגרסתן הנוכחית בטרם יעבור קו הדד ליין של קולמן? בהינתן העובדה ששר האוצר עוד לא גיבש את דעתו בסוגיה וראש הממשלה עוד לא פצה פה בנושא, הרי שנראה כי הסיכויים לכך קלושים. האם קולמן אכן יקום ויעזוב כילד נעלב את "לוויתן" בשל הדחיות האינסופיות. ייתכן בהחלט. כך או כך, ניכר כי המחאה הציבורית בתחום ייצוא הגז פעלה את פעולתה והגורמים בממשלה ובכנסת הבינו כי בניגוד לעבר, הפעם לא יתקבלו החלטות הרות גורל ללא דיון ציבורי מעמיק ושקוף.