דגימת הסולר שנלקחה מהתחנה הכילה אחוז גופרית הגבוה מן המותר על פי דרישות התקן ולתחנה ניתנה הוראה להפסיק את מכירת הסולר לתחבורה באופן מיידי
סולר לא תיקני נמצא בתחנת הדלק "שיבלי" שבהר תבור
דגימת סולר תחבורה אשר נלקחה לפני כשבוע בהוראת אגף הפיקוח של משרד האנרגיה מתחנת הדלק "שיבלי", הנמצאת בכניסה לכפר שיבלי שבמורדות הר תבור, התגלתה כלא תקנית. לפיכך, הורה מנהל מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה להפסיק את מכירת הסולר במקום.
דגימת הסולר שנלקחה מהתחנה הכילה אחוז גופרית הגבוה מן המותר על פי דרישות התקן – PPM 1225 במקום הדרישה בתקן שהיא PPM10.
בעקבות התוצאות הורה המינהל לתחנה להפסיק את מכירת הסולר לתחבורה באופן מיידי, לרוקן את המלאי הקיים ולהחליפו במלאי תקין. התחנה תורשה לשוב לעבודה סדירה רק לאחר שהמלאי החדש ייבדק ויוכח כי הוא אכן עומד בתקן.
אגף הפיקוח והבטיחות של מינהל הדלק והגז במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים ומעבדות מאושרות על ידי הממונה על התקינה, דוגמים דגימות דלק בתחנות הדלק ברחבי הארץ באופן קבוע. כל תחנה נדגמת מספר פעמים בשנה וכאשר נמצא מוצר דלק שאינו עומד בתקן, התחנה מחויבת להפסיק את מכירת הדלק הפגום ולהחליפו במוצר תקני.