תרומתה כללה שותפות בהקמת מפעלים חדשים ויוזמות בתחום חדשנות מזון בארץ ובעולם
מימין: פרופ ברסלבסקי - יו"ר כנס אקדמאים, אוניברסיטה העברית בירושלים, פקולטה לחקלאות. אירית גל – מנהל הבטחת איכות ופרויקטים טכנולוגיים חדשניים בזוגלובק וגליה שגיא – מנהלת איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים. צילום: אורי מאני
פרס מצוינות מטעם איגוד תעשיות המזון מוענק אחת לשנה במסגרת כנס המזון לטכנולוגים, שתרמו תרומה משמעותית בקידום ופיתוח התחום הטכנולוגי בתעשיית המזון בישראל. השנה החליטה ועדת הפרס בראשות פרופ' עדו ברסלבסקי, ראש החוג לביוטכנולוגיה של האוניברסיטה העברית והיו"ר האקדמי של כנס המזון להעניק את הפרס לאירית גל מנהלת איכות תשלובתית ופרויקטים טכנולוגים עתידיים בחברת זוגלובק.
אירית גל החלה את דרכה בזוגלובק לפני כ-36 שנים, כמה שנים לאחר עלייתה ארצה. מאז במשך 36 שנים, מילאה אירית מגוון רחב של תפקידים בתחום הטכנולוגיה, הנדסת המזון, פיתוח מוצרים והבטחת איכות ובתפקיד טכנולוגית ראשית במשך שנים ארוכות. תרומתה כללה שותפות בהקמת מפעלים חדשים, יוזמות בתחום חדשנות מזון בארץ ובעולם תוך עמידה בסטנדרטים רגולטורים מחמירים של הארץ והעולם.
אירית משתתפת מוערכת בפורומים רבים בתחום המזון בוועדות תקינה ונחשבת מומחית בתחום בפורום טכנולוגי של התאחדות התעשיינים ובפורום מפעלי הבשר בהתאחדות.
לדברי אלי זוגלובק, יו"ר ומנכ"ל זוגלובק: "הפרס שניתן לאירית גל הוא גאווה גדולה אישית ומקצועית עבורה ועבור זוגלובק. אירית הכשירה וחנכה דור חדש של טכנולוגים ועשתה זאת תוך שימת דגש על הפן האנושי, המקצועי ותוך חדוות יצירה. היכולת של אירית לאזן בין תפקידיה המקצועיים הרבים לבין תפקידה כאשת משפחה ראויים להערצה. הראשון שזיהה את יכולותיה היה אבי, עמי זוגלובק, אשר קלט את אירית לעבודה בזוגלובק לפני קרוב ל-40 שנה."