חברות הקליימטק הישראליות נלחמות בהתחממות הגלובלית ומקוות שמהן תגיע התשובה למשבר האקלים
חברות הקליימטק הישראליות נלחמות בהתחממות הגלובלית ומקוות שמהן תגיע התשובה למשבר האקלים
בשנים האחרונות משבר האקלים וסוגיית ההתחממות הגלובלית נמצאים בכותרות. המודעות ההולכת וגוברת לבעיה, הלחצים של דעת הקהל בעולם והחלטות ועידות האקלים השונות הביאו להתחייבויות פומביות ורשמיות (הן של ממשלות והן של תאגידים בינלאומיים) לגבי הפחתת פליטות של גזי חממה לצד השקעות מסיביות בפתרונות של אנרגיות מתחדשות. היעד שנקבע הוא צמצום הפליטות עד 2030 ב-50% ועד 2050 לאפס אותן לגמרי במטרה אחת – לא להעלות את הטמפרטורה ביותר מ-1.5 מעלות צלסיוס.
אחד הפתרונות שמאפשרים להגיע ליעדים אלו ולעמוד במטרה שנקבעה הוא שימוש בחדשנות טכנולוגיות בשני אפיקים:
- אדפטציה – חדשנות שמאפשרת הסתגלות לתנאים הסביבתיים
- מיטיגציה – חדשנות שמאפשרת התמודדות עם משבר האקלים
שני פתרונות אלו נמצאים תחת מטרייה אחת בשם קליימטק שמאגדת בתוכה שלל של טכנולוגיות שעוסקות בתחום האקלים. למשל, אנרגיות מתחדשות, פודטק, בנייה ירוקה ועוד. מדינת ישראל נחשבת לחממה טכנולוגית בתחום של פיתוח טכנולוגיות חדשות למלחמה במשבר האקלים. חלק מהטכנולוגיות אמנם עדיין נמצאות בשלבי המחקר והפיתוח, אך חלק כבר נמצאות בשלבי פיתוח מסחריים, חלקן כבר מייצאות את מוצריהן או שיש להן פוטנציאל ייצוא.
עם זאת, לכל הטכנולוגיות הישראליות יש מכנה אחד משותף – לכולן יש פוטנציאל עסקי לאור הפער בין המצוי מבחינה אקלימית בעולם ובין הרצוי. השאיפה היא שהטכנולוגיות הישראליות יספקו פתרונות אקלימיים מעשיים למגוון גורמים (מדינות, חברות מסחריות וסוכנויות ממשלתיות), כך שמדובר בהזדמנות פז מבחינת תעשיית הקליימטק הישראלית.
ורק כדי לסבר את האוזן לפניכם כמה חברות קליימטק ישראליות שיכולות להביא את הבשורה הירוקה לעולם:
- חברת GenCell – החברה מייצרת פתרונות חשמליים על בסיס תאי דלק מימניים, כלומר ייצור של חשמל ממימן ללא פליטה של גזי חממה – מה שמאפשר לספק אנרגיה ירוקה לתעשיות off-grid בעלות נמוכה
- חברת Criaterra – החברה מפתחת מוצרים ירוקים לבנייה הניתנים למחזור והמפחיתים 90% מתשומות הבנייה משלב הייצור
- חברת HomeBiogas – החברה מתמחה בטיפול בפסולת אורגנית והפיכתה לאנרגיה מתחדשת זמינה.