ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהיה צפוי להגיע לדיוני ועידת האקלים בקופנהגן לקראת סיומם, בשבוע הבא, ישקול מחדש את תוכניותיו, אם יתברר שיישב באותו אולם עם נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'ד. עד לפני כמה ימים אמור היה הנשיא פרס לעמוד בראש משלחת ישראל, אולם בשבוע שעבר הוא הודיע כי הוא מבטל את השתתפותו מאחר וראש הממשלה הודיע כי ייסע.
הנשיא האירני מגלה עניין רב בועידת האקלים והוא צפוי להשתתף בגם באירוע הפתיחה שמארגן האו"ם בקופנהגן לקראת סוף השבוע הבא. כשנודע הדבר לנתניהו הוא הודיע " אני לא אשתתף באירוע שבו יהיה נוכח גם הצורר האירני"
בנוסף, לאחר פרשת "הסוויטות בפריז" בה היה מעורב שר הביטחון אהוד ברק והביקורת הציבורית נגדו, התעמק נתניהו בפרטי ההוצאות הצפויות וגילה כי בעקבות הביקוש הגדול לבתי המלון בעיר נדרשת הזמנה של מינימום 7 לילות למרות שמשלחת ראש הממשלה התכוונה להישאר בקופנהגן 2 לילות בלבד.
בלשכת ראש הממשלה הודיעו "אין לנו כוונה להשאיר חדרים ריקים. מדובר בביקור חשוב ואנחנו נמצאים במשא ומתן מול בתי המלון בעיר כדי לקבל חבילה קטנה וצנועה יותר. ראש הממשלה לא החליט שהוא נוסע והוא לא החליט שהוא מבטל"
ארגון גרינפיס לנתניהו: בלי תירוצים, טוס לקופנהגן!
הבוקר פנה ארגון גרינפיס במכתב ללשכת ראש הממשלה בקריאה לאשר סופית את נסיעתו לוועידת האקלים בקופנהגן ולא לאפשר לתירוצים כמו נוכחותם של מנהיגי עולם אחרים או מחירי המלונות בעיר, לעמוד בדרכו. גרינפיס הביא לידיעת נתניהו כי יותר מ- 6,000 ישראלים חתמו על עצומת הארגון המבקשת ממנו לנסוע לקופנהגן וכי עליו לראות בכך תמיכה המונית בנסיעתו ובנטילת אחריות על משבר האקלים בדומה למנהיגים אחרים בעולם.
"תוך 3 שבועות בלבד ,יותר מ- 6,000 איש ואישה חתמו על עצומה הקוראת לראש הממשלה לנסוע לוועידת האקלים ולייצג את ישראל שם בכבוד", אמרה הבוקר עו"ד נילי גרוסמן, מנהלת קמפיין האנרגיה של גרינפיס, "אנו קוראים לראש הממשלה, להתייצב לימינו של האינטרס הישראלי; לקדם את הטכנולוגיה הסולארית הישראלית ולהצטרף לשורת המדינות המפותחות בהפחתת השימוש בפחם".
השתתפות ערה בוועידה הבינלאומית עולה בקנה אחד לא רק עם צרכי השעה הסביבתיים אלא אפילו עם תפיסת עולמו של נתניהו: הפחתת תלותו של העולם החופשי במדינות נפט המממנות ארגוני טרור ואיסלם קיצוני עשויה לתרום גם לביטחונה של מדינת ישראל.
"התנהלותה הפאסיבית של ישראל ביחס להסכם המתגבש בקופנהגן עלול גם להסיט את המהלך כולו באופן שיזיק לישראל. אל לישראל להירדם בשמירה. בעורפה של תעשיית האנרגיה המתחדשת נושפת תעשיית האנרגיה הגרעינית המתחזה לאנרגיה נקייה. הסכם אשר יראה באנרגיה גרעינית חלופה נקייה לדלקים הפוסיליים ואף יתגמל זאת כלכלית, עלול להוביל למירוץ חימוש גרעיני באזור המזרח התיכון אשר ממילא נפיץ ודליק, הכל במסווה של אנרגיה נקייה".
בעוד כ-105 ראשי מדינות יגיעו לוועידת קופנהגן, לגיבוש הסכם לצמצום הפליטות ע"י הפחתת השימוש בדלקים מאובנים כדוגמת נפט ופחם, ממשלת ישראל מובילה קו סרבני: ועדת השרים לחקיקה שוב סירבה להעלות להצבעה את חוק האנרגיה המתחדשת ובתוך כך מאיצה את אישורה של תחנת פחם נוספת באשקלון, מיד עם תום הוועידה.
"אלפי ישראלים דורשים מראש הממשלה שלהם להגיע לקופנהגן בראש מורם ולייצגם בכבוד כאשר באמתחתו תכנית תמריצים, לא תירוצים" סיכמה גרוסמן.